73'
Dennis Boer (achter standbeen)
90'

25 augustus 2020 20:00

Alphia speelde afgelopen dinsdag zijn derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2020-2021. Tegenstander was buurman AVV Alphen. De wedstrijd bij Alphen begon stormachtig. Na 11 minuten spelen hadden de aanwezige toeschouwers al drie doelpunten gezien, Jake van Rijn opende in de 4e minuut de score voor de Alphianen. Lang konden de oranjehemden, die deze avond in het blauw speelde, niet van de voorsprong genieten. Jan de Lange zorgde in de 8e minuut al weer voor de gelijkmaker (1-1). Maar in de 11e minuut zette Dennis Boer Alphia al weer op voorsprong (1-2). Nog voor de rust was het opnieuw Dennis Boer die scoorde en er voor zorgde dat beide teams met een 1-3 stand de rust ingingen.

De tweede helft begon Alphia niet best. In de 49e minuut was het Gianni Leonicia die de spanning terug bracht in de wedstrijd (2-3). Alphia kwam beter in het spel en ging frivool spelen. Hier had Alphen geen antwoord op. Na een uur spelen was het Nick Klerks die de marge weer op twee bracht. Met een mooie volley schoot Nick de 2-4 achter de Alphen doelman. Hierna ging het hard qua doelpunten. Dennis Boer zorgde er persoonlijk met een hattrick voor dat de Alphianen met een 2-7 overwinning van het veld liepen.

Angelo Leverock kan tevreden zijn met de voorbereiding zoals die nu loopt. Volgende week dinsdag wacht er nog een laatste oefenwedstrijd tegen Moerkapelle (aanvang 20:00u). Maar eerst reizen de oranjehemden zaterdag af naar Polsbroek om daar voor de KNVB Beker om 14:30 uur aan te treden tegen SPV’81. Voor de toeschouwers die naar deze wedstrijd gaan, bezoek de website van SPV’81 voor eventuele Coronaregels bij SPV’81.