Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Dit weekend een echte kraker in de 3e klasse A. Nummer 3 Alphia nam het op eigen veld op tegen de nummer 2 CVC Reeuwijk. Een wedstrijd die eerder in het seizoen in 1-1 eindigde en bij de tegenstander twee "oud" Alphianen (Bryan de Bruijn en Pascal Hellingerwerf) in de basis. Op een goed gevuld en zonnig sportpark De Bijlen werd er iets na half drie onder leiding van scheidsrechter De Witte afgetrapt.

Alphia begon sterk aan de wedstrijd en had in de eerste fase van de eerste helft een klein veldoverwicht. Echt grote kansen leverde dat niet op. Alphia was één keer dicht bij een treffer, Jaouad el Yaacoubi kwam vanuit het niets opeens eén op één met de CVC doelman, maar hij zag zijn schot naast gaan. Halverwege de eerste helft nam CVC Reeuwijk het initiatief in de wedstrijd iets over. De bezoekers kregen iets meer balbezit maar konden daar niet echt gevaarlijk uit worden. De spaarzame kansen die CVC kreeg werden behoedzaam door Boas Vet gepareerd.

De vele aanwezige supporters hoopte op iets meer spectakel in de tweede helft. Spectakel kwam er niet echt maar het werd uiteindleijk wel spannend in de slotfase. In de 50e minuut werd de ban gebroken in de wedstrijd. Na een mooie aanval schoot Jaouad el Yaacoubi de 1-0 achter de CVC doelman. Hierna moest CVC meer risico nemen en kreeg Alphia meer ruimte achter de verdediging. Een aantal keer waren de Alphianen dicht bij de 2-0, maar de goed keepende doelman van CVC Reeuwijk voorkwam dat steeds. Toen in de 64e Donovan Olivieira, gezien vanaf de zijlijn, vanuit het niets een rode kaart kreeg kantelde de wedstrijd. CVC Reeuwijk zette meer druk op Alphia en de oranjehemden moesten noodgedwongen terugzakken. In de 77e minuut werd de druk voor de Alphianen te groot en viel de 1-1. CVC Reeuwijk rook de drie punten en ging op jacht naar een tweede doelpunt. Ondanks een man minder kwam Alphia er af en toe gevaarlijk uit met de counter. In de 80e minuut was het zelfs Daniel Buijnink die de 2-1 kon binnenkoppen. Met nog 10 minuten op de klok ging Alphia proberen om deze voorsprong vast te houden. Helaas werd de verdediging toch nog één keer verslagen. In de 86e minuut kopte CVC Reeuwijk de 2-2 tegen de touwen en werd het nog even billenknijpen in deze laatste minuten. Uiteindelijk bleef het 2-2 en werd er toch nog een zwaar bevochten punt binnen gehaald.

Dinsdagavond komen de Alphianen opnieuw binnen de lijnen. Dan wordt de eerder uitgestelde wedstrijd bij FC VVC in Nieuw Vennep ingehaald. Bij winst wordt het gat met CVC Reeuwijk dan terug gebracht naar twee punten. De aftrap in Nieuw Vennep zal om 20:00u zijn.