Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Afgelopen weekend stond wedstrijdronde 20 op het programma. Alphia moest het opnemen tegen de nummer 13 Be Fair uit Waddinxveen. Als je naar de stand kijkt lijkt dat dus een makkelijke wedstrijd te worden voor de Alphianen. Nets was minder waar deze middag. Be Fair lag bij vlagen goed voetbal op de mat en Alphia speelde met name tegen zichzelf. ballen die niet aankwamen en gemopper in het veld waren de grootste tegenstander deze middag. Maar na afloop kon iedereen opgelucht adem halen met een 2-1 overwinning op zak. En zoals "oud" Alphia trainer Teun Klos zei "Je kan beter een slechte wedstrijd winnen, dan een goede wedstrijd verliezen" was niets op af te dingen.

Zoals gezegd was het geen makkelijke middag voor de Alphianen. De oranjehemden begonnen dramatisch aan de wedstrijd en zagen de bezoekers in de 7e minuut op een voorsprong komen. Na een aanval over de rechterkant van het veld werd de spits van Be Fair bereikt. Die draaide zich knap vrij en schoot koelbloedig de 0-1 achter doelman Boas Vet. Alphia leek wakker geschut, maar was slordig in het veldspel wat resulteerde in veel balverlies. Be Fair bleef daardoor overeind maar tot echt gevaarlijke kansen kwamen ze niet. Het spel werd wat grimmiger waarbij de Alphianen uit hun spel gehaald werden. Alphia speelde de eerste helft voornamelijk tegen zichzelf, wat resulteerde dat Be Fair in de wedstrijd bleef.

In de tweede helft moest het zeker anders. Alphia had zich na de pauze herpakt en werd door de snelle gelijkmaker in de 46 minuut geholpen. Een aanval over de rechterkant werd door Jake van Rijn afgerond met de 1-1. De neuzen van de Alphanen stonden deze tweede helft duidelijk allemaal dezelfde kant op en een ware omsingeling van het Be Fair doel werd opgebouwd. Na een goed uur spelen was het Sander Egberts die vanuit een corner de 2-1 binnenkopte. Alphia had de voorsprong te pakken die het graag wilde. Alphia bleef gevaarlijk en was op zoek naar de derde treffer. Deze bleef uit en zodoende bleef de wedstrijd spannend. Toen drie minuten voor tijd Be Fair opeens met drie man op Boas Vet afstormde werd het stil op sportpark De Bijlen. Maar de voorwaartse van Be Fair speelde deze kans slecht uit, waardoor het slechts een corner werd. Uiteindelijk was dit de laatste gevaarlijke kans van Be Fair en werd de overwinning van Alphia over de streep getrokken.

Volgende week staat er voor de Alphianen weer een lastige wedstrijd op het programma. Alphia gaat dan op bezoek bij FC Oegstgeest dat dit weekend verloor met 4-0 van CVC Reeuwijk. De wedstrijd in Oegstgeest zal om 14:30 uur worden afgetrapt.

Hieronder de interviews met Marcel Vondeling en Sander Egberts bij Studio Alphen.