Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Alphia heeft zich deze week voor de tweede keer vergeten te belonen met de 1e plaats in de 3e klasse A. Midweeks kwamen de Alphianen niet verder dan 0-0 tegen Tavv. Met dat gelijke spel kon Marcel Vondeling nog wel leven. Vandaag sloeg Nieuwkoop diep in blessuretijd toe door de 1-1 te scoren. gelukkig speelde koploper FC Oudewater ook gelijk, waardoor het gat met de koploper twee punten bleef. Wel zagen de Alphianen Tavv en CVC Reeuwijk weer dichterbij komen.

Nieuwkoop - Alphia was een eenzijdige wedstrijd. Alhoewel Nieuwkoop nog wel sterk begon aan de wedstrijd, ging de wind na 10 minuten al weer liggen en kreeg Alphia de wedstrijd in handen. In die beginfase kreeg Nieuwkoop een goede kans, maar Dion Duurham haalde de bal van de lijn. Hierna nam Alphia de wedstrijd over en speelde het zoals Alphia wil spelen. Alphia kreeg deze eerste helft een aantal goede mogelijkheden, maar de toeschouwers moesten tot de 45 minuut wachten toen Remco Zuijdervliet de bal achter Nieuwkoop doelman Boekestein schoot (0-1). Dat deze doelman later in de wedstrijd een grote sta in de weg zou worden wisten de Alphianen toen nog niet.

De tweede heft gaf hetzelfde beeld. Alphia maakte het spel en kreeg een aantal dotten van kansen om de scoren verder uit te breiden. Zo kwamen Jake van Rijn en Jesse Lipsius één op één met doelman Boekestein te staan, maar iedere keer kwam de doelman als winnaar uit de bus. Doordat Alphia de kansen niet afmaakte bleef Nieuwkoop nog in de gelijkmaker geloven. Vlak voor tijd waren de Nieuwkopers er vlak bij, maar de inzet belandde op de paal. In de blessuretijd krijgt Nieuwkoop nog een vrije trap te nemen. Deze inzet wordt door Boas Vet knap gepareerd, maar uit de daaruit volgende corner is het dan toch raak. Met 22 spelers in het 16-meter gebied van Alphia krijgen de Alphianen de bal niet weg en weet Nieuwkoop de gelijkmaker binnen te schieten. Er wordt daarna nog wel afgetrapt maar de scheidsrechter vind het daarna wel mooi geweest en besluit de wedstrijd te eindigen met een 1-1 eindstand op het scorebord.

Met nog twee thuiswedstrijden en één uitwedstrijd beloven het nog drie spannende weken te gaan worden voor de Alphianen. Te beginnen volgende week. Dan speelt Alphia om 14:30 uur thuis tegen Sporting Leiden. Jij bent er dan toch ook bij om de Alphianen naar de overwinning te loodsen?

Hieronder de interviews met Marcel Vondeling en Donovan Olivieira na Nieuwkoop – Alphia: