Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Waar het de afgelopen wedstrijden niet lukte om de koppositie in de 3e klasse A over te nemen van FC Oudewater is dit dit weekend dan toch gelukt. Na het verlies van FC Oudewater bij CVC Reeuwijk (3-2) en de winst van de Alphianen op Sporting Leiden (2-1) hebben de mannen van Marcel Vondeling nu één punt voorsprong. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de oranjehemden nu zelf alles in eigen handen.

Alphia begon furieus aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten kregen de Alphianen twee 100% kansen om de score te openen. Er leek geen vuiltje aan de lucht deze middag, maar in de 10e minuut kwamen de bezoekers opeens vanuit het niets op een 0-1 voorsprong. Een overtreding op Floris Buijnink werd door de scheidsrechter niet beoordeeld als overtreding en bij de daaruit volgende kans werd er door een Alphiaan hands gemaakt. Vanaf de penaltystip mochten de Leidenaars proberen de score te openen en deden dat ook (0-1). Het werd na deze voorsprong duidelijk dat we de Leidenaren niet meer voor het doel van Boas Vet zouden zien. De blauwe Leidse muur werd opgebouwd en de tegenstander trok zich helemaal terug op eigen helft. Met lange ballen werd nog geprobeerd om een counter in te zetten, maar deze stokte meestal al bij de middenlijn. Alphia kreeg de bal en moest zich maar een baan zoeken door de 10 verdedigers. Met wat schoten uit de tweede lijn en soms een steekpass kregen de Alphianen toch nog wel genoeg mogelijkheden.

In de tweede helft kregen de vele toeschouwers het zelfde spelbeeld te zien. In de 51e minuut was het Daniel Buijnink die door de Leidse muur kwam. Na een goede voorzet vanaf de rechterkant kopte Daniel de 1-1 binnen. Alphia bleef de aanval op een tweede goal zoeken, maar moest ook goed opletten op de gevaarlijke counters van Sporting Leiden. Na wat omzettingen n het team kwam de beloning in de 88e minuut. Donovan Oliviera schoot de bevrijdende en meer dan terechte 2-1 achter de Leidse doelman.  Alphia kreeg hierna nog een hele grote kans om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien, maar deze werd niet benut. In de hectische slotfase gebeurde er nog van alles. Sporting Leiden claimde nog een penalty, maar kreeg die niet en in de daaruit voortkomende aanval van Alphia werd er een overtreding op Nick Klerks gemaakt, die door de scheidsrechter terecht met een rode kaart werd beoordeeld. Hierna stormde een aantal spelers van Sporting Leiden op de scheidsrechter af waarbij nog een speler van Sporting een rode kaart kreeg. Nadat iedereen weer tot bedaren was gekomen werd er nog even gespeeld, maar maakte scheidsrechter de Jager uiteindelijk een einde aan de wedstrijd.

De Alphianen waren dolblij met deze overwinning en werden dat een half uurtje later opnieuw toen het nieuws doorkwam dat CVC Reeuwijk met 3-2 had gewonnen van FC Oudewater. Hiermee nam Alphia met nog twee speelrondes te gaan de koppositie over van FC Oudewater. Volgende week gaan de Alphianen op bezoek bij Gouda. De aftrap op Sportpark Groenhoven zal om 14:30 uur plaatsvinden.

Hieronder de interviews met Marcel Vondeling en Boas Vet bij Studio Alphen en de samenvatting van de wedstrijd: