2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Zaterdag 27 november, ons thuis Sportpark De Bijlen.

Na de eerste overwinning bij Be Fair vorige week, wachtte ons vandaag een op papier zwaardere kluif. Koploper Floreant 7 kwam op bezoek. De koploper die na 6 wedstrijden de volle buit en een doelsaldo van +33 had, kwam vandaag echter van een koude kermis thuis.

In de eerste helft straalde Alphia 8 dominantie uit, de alphianen bepaalde het verloop van de wedstrijd. Floreant heeft in de eerste helft geen kans gehad voor het doel van Roy Spierenburg. Alphia daarentegen vergat zichzelf te belonen.

Na een prima opbouw komt de eerste kans vanaf rechts, waar invaller Niels Vernooij de bal voorgaf op collega invaller Jeroen van Munsteren. De bal eindigt echter op de paal.

Na een paar schoten van buiten de 16, kwam niet veel later de volgende grote kans. Kevin van Zutphen kreeg de bal in de 16 aangespeeld door Jeroen van Munsteren. Zijn schot werd echter knap gekeerd door de doelman van Floreant.

Ruststand 0-0.

Aan het begin van de tweede helft begint Floreant te stormen. Het was duidelijk dat ze niet van plan waren hun winreeks te verliezen.

Binnen de eerste 10 minuten van de tweede helft kreeg Floreant zowaar de grootste kans van de wedstrijd, waar de spits 1 op 1 kwam met onze keeper Roy.
Roy was echter vlijmscherp zijn doel uit en met een katachtige redding hield hij ons in de wedstrijd.

5 minuten later bouwde Alphia weer een keurige aanval op vanuit achteruit en kwam de bal op rechts bij Niels Vernooij. Niels zag Jeroen van Munsteren diep gaan en Niels gaf een perfecte pass waarmee hij Jeroen 1 op 1 zette. Waar in de eerste helft de paal nog in de weg stond, eindigde dit keer de bal wel in het netje.

Alphia 8 1-0 Floreant 7.

Alphia maakte het de koploper vervolgens moeilijk. Verschillende aanvallen van Floreant eindigden in een doeltrap, in de handen van Roy of werden met huid en haar verdedigd door de achterste linie. De Alphianen gooiden zich letterlijk voor elke bal en streden voor elke meter. De frustratie groeide bij Floreant en leidde tot meerdere gele kaarten en tijdstraffen.

Zo'n 15 minuten voor tijd kreeg Alphia 8 nog een levensgrote kans voor 2-0, waar Jeroen van Munsteren opnieuw werd weggestuurd en de grensrechter ten onrechte voor buitenspel vlagde. De scheidsrechter had dit echter ook in de smiezen en liet doorspelen. Helaas stond er een goede keeper op doel bij Floreant en bleek die de baas in de 1 op 1 met spits Jeroen van Munsteren. De stand bleef 1-0.

5 minuten voor tijd sloeg het noodlot dan helaas toe. Na een pass van rechts richting het middenveld, werd de bal niet goed aangenomen en was Floreant er vandoor. Meerdere alphianen stonden uit positie en Floreant profiteerde daar keihard van.

1-1..

Dit bracht Alphia duidelijk van slag en niet veel later wist Floreant zich nog een levensgrote kans te gunnen voor de 3 punten. De bal werd laag voorgetrokken in de 16 en de spits leek deze te kunnen afronden, ware het niet dat daar de strijdlust van Alphia weer naar boven kwam en 2 verdedigers zich met gevaar voor eigen leven VOL voor de bal gooiden.

Niet veel later volgde het eindsignaal, 1-1.

Alphia 8 heeft gevochten voor elkaar en wist daarmee de koploper te trakteren op zijn eerste punten verlies.  Dat na de wedstrijd hier een daar teleurstelling overheersde over het behaalde punt, zegt genoeg over hoe Alphia deze wedstrijd speelde.

Laten we hopen dat het amateurvoetbal door de KNVB niet stopgezet wordt, net nu wij de vorm gevonden lijken te hebben.

Op naar TAVV 8 uit, zaterdag 4 december 12:15 uur.