ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Na een extra lange winterstop door de lockdown, mocht ook Alphia 8 weer van start.
Op het programma stond de altijd interessante stadsderby: ARC 17 - Alphia 8.

De voorbereiding op deze wedstrijd was helaas verre van ideaal. Ook bij Alphia 8 waren er een aantal coronabesmettingen, bovenop de al bestaande blessures. Gelukkig konden invallers Luuk, Maurice en Remco ons daarbij helpen!

De wedstrijd zelf start rommelig, duidelijk is dat bijna 2 maanden stilstaan hier niet aan heeft bijgedragen. Veel balverlies van zowel ARC als Alphia, was in de openingsfase het beeld van de wedstrijd.

Waar ARC in de openingsfase de meeste kansen kreeg, was daar rond minuut 20' een prachtige opening over de hele van Kevin van Zutphen naar Emiel Blonk. Emiel nam de bal aan de rechterkant van de 16 aan en gaf een lage voorzet. Na een mooi overstapje van Dylan Zeelenburg komt de bal voor de voeten van Luuk van Maasdam, die de bal snoeihard en onhoudbaar met zijn linkerbeen in de rechter kruising schoot. 0-1.

Hierna gaat Alphia beter voetballen en creëert het nog een tweetal kansen. Rond minuut 30' kwam daar dan de volgende mogelijkheid. Een hoge bal rond de middenlijn stuitte precies over een duellerende Luuk van Maasdam en ARC verdediger heen, waardoor Thomas Remmerswaal er tussen kon komen. Thomas nam de bal mee en kon precies in de stuit de bal over een ARC verdediger meegeven aan een al gestarte Dylan Zeelenburg. Dylan kwam 1 op 1 en wist de bal uitstekend met zijn binnenkant in de hoek te plaatsen. 0-2.

Helaas weet Alphia niet de 0 te houden voor de rust en scoort ook ARC een doelpunt, waardoor beide teams met een 1-2 ruststand de kleedkamer opzoeken.

In het begin van de tweede helft probeert ARC wat meer druk te zetten. Waar Alphia in de openingsfase van de tweede helft het balbezit nog goed controleert, resulteerde dit druk zetten helaas toch in een fout achterin. Door een inschattingsfout en te korte terugspeelbal weet de aanvaller van ARC de bal te onderscheppen, waardoor hij gelijk 1 op 1 staat. Deze kans laat ARC niet onbenut. 2-2.

Gelukkig lieten de alphianen deze fout snel achter zich en namen ze het heft weer snel in handen. Alphia had het balbezit en creëerde kansen, ARC loerde op de counter.

Rond minuut 65' was daar een prachtige steekpass van linksback Ewoud Poot naar Luuk van Maasdam. Luuk omspeelde de keeper, maar kwam in een lastige hoek terecht rond de achterlijn. Luuk bewaarde echter uitstekend zijn geduld, kapte nog een keer naar binnen en gaf de bal panklaar breed op Dylan Zeelenburg, die de bal in een lege goal kon schuiven. 2-3.

Dit bracht ARC een beetje van de wijs, want korte tijd later diende zich de volgende kans aan. Mairon Constancia zette een goede loopactie op en gaf de bal op tijd naar opgekomen linkshalf Maurice Lammers. Maurice maakte vervolgens een één-tweetje met Luuk van Maasdam en sneed de 16 meter binnen. Maurice legde de bal vervolgens uitstekend terug naar de doorgelopen Mairon, die de bal kon aannemen en met een uitstekend schot in de korte hoek de voorsprong kon vergroten. 2-4.

Hierna was de wedstrijd zo goed als gespeeld. ARC had nog een fase met veel corners die niets opleverden, Alphia had nog een mooie aanval met een mooie voorzet van Dylan Zeelenburg en een harde kopbal van Maurice Lammers, die de keeper enigszins gelukkig nog kon keren.

Eerste wedstrijd van 2022, de eerste 3 punten van 2022 opgehaald en dat ook nog eens op ARC terrein. Dan smaakt dat biertje in de derde helft toch net even iets lekkerder!

Op naar volgende week als hekkensluiter Hazerswoudse Boys op bezoek komt bij Alphia.