Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

In de eerste fase van dit seizoen kwamen de jongens van Alphia JO11-1 uit in de 2e klasse.
Twee teams, Alphense Boys JO11-2 en Alphen JO1-1, staken er bovenuit en werden resp. nummer 1 en 2.
Tegen die tegenstanders was het erg moeilijk voor Alphia, maar tegen alle andere tegenstanders waren het leuke potten, maar het lukte - ondanks hard werken - net niet tot een winstpartij te komen. De fase werd afgesloten op plek 7 (van de 8).

De tweede fase, opnieuw in de tweede klasse, begon met een thuiswedstrijd voor het team. De tegenstander was EMM JO11-2JM. Deze kersverse club (die eigenlijk EMM'21 heet) is het gevolg van de fusie tussen de Roelofarendsveense clubs DOSR en WVC.

Langs de lijn de fanatieke coaches Coen Sparreboom en Martijn Treffers.
De wedstrijd werd geleid door de doorgewinterde scheidsrechter Martijn Hassefras.
Bij de spelers ontbrak helaas Jason Hoogendoorn, maar er was voor goede vervanging gezorgd in de persoon van Yorick Hoogeveen.

De wedstrijd startte vroeg, 8:30 uur.

Na 3 minuten nam het bezoekende team de leiding. Een ongelukkige terugspeelbal in de achterhoede van Alphia werd handig omgezet in een goal door de spits van EMM.
Hierna ging het hard met de goals, maar over en weer. Na een kwartier, bij de time out, stond het 2-3.
De twee goals van Alphia werden netjes gemaakt door de altijd hard werkende Dinant Mirande.

In de periode van de time out tot de rust ware de ploegen gewaagd aan elkaar, maar viel er geen goal.

Na de rust probeerde Alphia voor de gelijkmaker te gaan. Dit wilde helaas niet lukken. EMM groeide verder in de wedstrijd en maakte voor de time out in de tweede helft twee goede goals, waardoor het verschil opliep tot 3 goals, namelijk 2-5. Aangeslagen ging het thuisspelende team door, snakkend naar de time out.

In het laatste deel van de wedstrijd had Alphia de wil om toch nog iets terug te doen, maar EMM liet dit niet toe en maakte voor het affluiten door scheids Hassefras nog een zesde goal. Eindstand:  2-6

Komende week lekker trainen en dan volgende week een nieuwe kans tegen Altior in Ter Aar, 10:30 uur.