Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Afgelopen weekend speelde Alphia zijn laatste wedstrijd in het jaar 2021. Op een iets wat onwennig tijdstip (12:30u) trapte de Alphianen op het eigen sportpark De Bijlen af tegen het Bodegraafse Rohda'76. Na 90 minuten voetballen waren het de Oranjehemden die met een 5-1 overwinning de laatste oefenwedstrijd van 2021 wisten te winnen en gaan genieten van de feestdagen.

Alphia begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 3e minuut al in de 1-0 van Vincent Hoogervorst. Alphia bleef de tegenstander onder druk zette en kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Het was de Bodegraafse doelman die erger voorkwam voor de bezoekers. Na een goed half uur spelen was het Justin Flippo die de 2-0 kon binnen tikken. Alphia behield een groot veldoverwicht. Als sluitstuk van de eerste helft was het Vincent Hoogervorst die in de 44e minuut met een bekeken schot de 3-0 ruststand op het scorebord zette.

In de tweede helft begon Alphia weer sterk. In de 55e minuut was het Marwan Fennich die de 4-0 tegen de touwen schoot achter de Rohda’76 doelman. Alphia bleef grip op de wedstrijd houden, ondanks dat er veel gewisseld werd in deze periode. In de 80e minuut wisten de bezoekers hun ere treffer te scoren. Het laatste wapenfeit van Alphia deze wedstrijd kwam in de 89e minuut. Sander Egberts kon de 5-1 tegen de touwen schieten en zo de 5-1 eindstand op het scorebord.

Na afloop keek Marcel Vondeling terug op een nuttige oefenwedstrijd. We hebben goed positiespel laten zien en veel kansen gecreëerd. Ook hebben veel spelers weer wedstrijdminuten kunnen maken.