Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Het beloven nog drukke weken te gaan worden voor Alphia 1. De KNVB heeft het programma tot aan het einde van het voetbalseizoen bekend gemaakt en er zal bijna iedere week gevoetbald moeten gaan worden. Eventuele afgelaste wedstrijden worden dan doordeweeks ingehaald. De voorbereiding voor deze tweede seizoenshelft verloopt voor Alphia momenteel vlekkeloos. Werd er vorige week nog gespeeld om wedstrijdritme op te doen tegen Alphia O23, dit weekend stond een oefenwedstrijd tegen 2e klasser EMM'21.

Alphia begon furieus, in de 5e minuut ging een schot van Daniel Buijnink op miracluleuze wijze achter de EMM'21 doelman in het doel en de 1-0 op het scorebord verschijnen. Alphia was in deze eerste elft de bovenliggende partij, maar zag de bezoekers in de 29e minuut op 1-1 komen. Vanuit een corner kon de geheel vrijstaande EMM'21 speler de gelijkmaker binnen koppen. Binnen 5 minuten nam Alphia weer de voorsprong. Rechtsback Jordi Wentink kwam in de 33e minuut gevaarlijk op zetten en zag zijn schot tegen de touwen vliegen (2-1). Met deze stand zochten beide teams na 45 minuten spelen de kleedkamer op.

In de tweede helft speelde Alphia opnieuw een goede wedstrijd. Na 60 minuten bracht trainer Marcel Vondeling 5 verse spelers in het veld. Het is dan altijd de vraag hoe dat gaat uitpakken. Uiteindleijk liep Alphia verder uit naar een mooie 4-1 overwinning. Marwan Fennich scoorde deze beide goals na twee goede acties.

Het lijkt er dus op dat de oranjehemden klaar zijn voor de tweede competitie helft. Hieronder nog het interview van Marcel Vondeling bij Studio Alphen.