Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Dinsdag 1 maart stond voor Alphia de eerste midweekse wedstrijd in de derde klasse A op het programma. Tegenstander was het Leidse Lugdnunum dat uiteindelijk met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd werd. De ruime overwinning werd met name in de tweede helft behaald door de oranjehemden. In de eerste helft hielden beide teams elkaar behoorlijk in balans en was het voor de toeschouwers een boeiende wedstrijd.

Na 8 minuten was het Marwan Fennich die voor de Alphianen de score opende. Met een mooi afstandsschot verschalkte hij de doelman. Lang kon Alphia niet van de voorsprong genieten. Koos de Haas zorgde in de 12e minuut al weer voor de gelijkmaker. In de 27e minuut kregen de bezoekers de mogelijkheid om vanaf de penaltystip op voorsprong te komen. Boas Vet voorkwam met een puike redding de voorsprong van Lugdunum. In de 34e minuut kreeg Alphia een vrijetrap. Deze werd snel genomen en het was Vincent Hoogervorst die de Alphianen nog voor de rust op een 2-1 voorsprong zette.

In de tweede helft was het verzet van Lugdnum snel gebroken. In de 47e minuut schoot Bas Hazenbroek Alphia naar 3-1 en nog geen vijf minuten later gooide Donovan Olivieira de wedstrijd helemaal in het slot door de 4-1 op het scorebord te schoppen. Alphia bleef alleraardigst voetballen en trakteerde de aanwezige toeschouwers nog op twee mooie doelpunten. Een kwartier voor tijd wa shet Sander Egberts die de 5-1 binnen tikte. In de slotfase was het Jaouad el Yaacoubi die voor de 6-1 eindstand tekende met een fraai afstandsschot.

De eerste van drie wedstrijden in een week tijd is door de Alphianen positief afgesloten. Zaterdag wacht de volgende horde. Dan gaan de oranjehemden op bezoek bij Sporting Leiden, die afgelopen weekend met 0-1 wonnen bij Lugdnum. De wedstrijd op sportpark De Morsch 2 zal om 14:30 uur worden afgetrapt.