Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Afgelopen weekend speelde Alphia de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de tweede seizoenshelft tegen het altijd stugge Hazerswoudse Boys. Een ploeg waar Alphia het altijd wel lastig tegen heeft speelde in de eerste helft goed mee met de Alphianen. In de 9e minuut kwam Alphia iets wat gelukkig op 1-0 doordat een speler van Hazerswoudse Boys de bal achter zijn eigen doelman liet belanden. Door een goede individuele actie van Boas Vet, die in een één op één situatie als winner uit de bus kwam, behield Alphia de 1-0 voorsprong. Alphia kreeg aan de andere kant van het veld ook diverse goede mogelijkheden. Echter werden de gevaarlijke schoten van Dennis Boer door de Boys doelman iedere keer gepareerd.

In de slotfase van de eerste helft kwamen de bezoekers dan toch op 1-1. Via een snelle omschakeling wist Hazerswoudse Boys dan toch nog de gelijkmaker te produceren. Het leek er zelfs op dat de bezoekers nog met een voorsprong de rust in zouden gaan. Maar Boas Vet wist met een knappe redding van dichtbij de bal nog uit de hoek te tikken.

In de tweede helft heeft Alphia een licht veldoverwicht. De Alphianen zorgen ervoor dat de tegenstander geen kansen meer krijgen en ziet zelf dat Donovan Olivieira na een goed uur de 2-1 scoren. Lang lijkt het erop dat Donovan de matchwinnaar gaat worden deze middag. Zeker ook omdat Stan van den Hoff zijn inzet in de 85e minuut op de paal uiteen ziet spatten. Het is Stan uiteindelijk die in de 90e minuut de 3-1 op het scorebord schiet.

Al met al een lekkere oefenwedstrijd met een goede overwinning tegen een sterk Hazerswoudse Boys. De oranjehemden lijken klaar voor de start van de tweede seizoenshelft. Volgende week komt het Leidse Lugdunum op bezoek op De Bijlen. De bal zal om 14:30 uur dan weer gaan rollen.

Hieronder nog een interview van Studio Alphen met Dion Duurham.