Ongelukkige doelpunten worden Alphia fataal.

...

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

24 september 2016 14:30

Rossum, Th.D. van

Alphia is dit weekend al tegen de derde nederlaag van dit seizoen aangelopen.  Op het eigen sportpark De Bijlen verloren de oranjehemden met 2-3 van Gouda.

Alphia begon goed aan de wedstrijd en creeerde een aantal goede kansen om de score te openen. Hierna namen de bezoekers de wedstrijd langzamerhand over en kregen ook een paar goede mogelijkheden. De ALphianen werden in de 20e minuut gewaarschuwd toen Gouda leek te scoren, maar de scheidsrechter keurde deze nog af voor buitenspeln. Na een klein half uurtje spelen namen de bezoekers dan toch de voorsprong. Een op het oog houdbare kopbal verdween achter doelman Chris van der Zwet in het doel. Na deze tegen goal herpakte Alphia zich weer een beetje en had recht op een penalty, nadat Jesse Lipsius binnen de 16 meter werd neergehaald. De leidsman woof het allemaal weg. In de 40e minuut kwam Gouda fortuinlijk op 0-2. Een lange en hoge voorzet belande via de paal en het hoofd van de Alphia doelman zomaar in het doel.

In de tweede helft had Alphia maar één doel. De aansluitingstreffer zoeken. Het duurde niet lang voordat Alphia de 1-2 scoorde. In de 52e minuut was het een goede voorzet van Bryan de Bruin die door Daniel van Leeuwen werd binnen geknikt. Alphia ging op jacht naar meer maar zag Gouda 3 minuten na de aansluitingstreffer al de 1-3 scoren. Hierna ontstond er een spannend schouwspel. Alphia zocht de aanval en Gouda was met gevaarlijke counters op zoek naar meer. Na ruim een uur spelen kwam er een kentering in de wedstrijd. Gouda moets met 10 man verder vanwege een rode kaart. De scheidsrechter had het voorval in het doelgebeid niet waargenomen, maar na overleg met zijn assistent (van Gouda) werd de rode kaart aan de rechteback van Gouda getoond (hulde aan de Gouda grensrechter die de situatie eerlijk aan de scheidsrechter vertelde).

Alphia mocht dus met een man meer proberen om de achterstand nog goed te maken. De kansen kregen de oranjehemden wel, maar steeds lag de keeper in de weg. In de 89e minuut was het Remco Zuijdervliet die de spanning in de wedstrijd terugbracht (2-3). Gouda eindigde de wedstrijd zelfs met 9 man omdat er een speler met kramp het veld moest verlaten en er geen wissels meer voorhanden waren. De stormloop van Alphia in de laatste minuten leverde geen doelpunt meer op, waardoor er met 2-3 werd verloren.

Volgende week gaat Alphia op bezoek bij Spv'81 in Polsbroek. De wedstrijd zal daar om 15:00 uur aanvangen en hopelijk gaan d epunten dan wel weer mee naar Alphen.