0 - 2

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

1 oktober 2016 15:00

Hoogerbrugge, J.C.

Alphia heeft afgelopen weekend in Polsbroek met 0-2 gewonnen van de plaatselijk Spv'81. De oranjehemden maakte het zichzelf deze middag heel moeilijk door de vele kansen niet te benutte.

Er werd in Polsbroek om 15:00 uur afgetrapt en de thuisploeg begon gelijk fel drukzettend op de Alphianen aan de wedstrijd. Dit zorgde ervoor dat de Alphianen direct vol aan de bak moesten. Nadat Alphia de regie van de wedstrijd overnam kregen de oranjehemden een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Het duurde echter tot de 39e minuut toen Alphia randje 16 meter een vrije trap te nemen kreeg. Vincent Hoogervorst nam plaatst achter de bal en zag zijn schot door Daniel van Leeuwen van richting worden veranderd, waardoor de keeper van Spv'81 kansloos werd (0-1). Nog voor de rust hadden de Alphianen de score kunnen verdubbelen, maar het vizier stond niet op scherp.

In de tweede helft bleef Alphia de betere ploeg op het veld. Echter de scherpte was deze middag in Alphen achtergebleven, waardoor het maar 0-1 bleef. De thuisploeg begon er geloof in te krijgen om een punt te gaan halen. Een kwartier voor tijd kwam Alphia goed weg toen een schot van Spv'81 boven Chris van der Zwet op het alluminium belandde. Uit de corner redde Daniel van Leeuwen nog op de doellijn en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Alphia wankelde even maar de druk van de thuisploeg duurde niet lang. Hierna kreeg Alphia weer vat op het spel en kreeg ook diverse mogelijkheden op de 0-2. Uiteindelijk was het Daniel van Leeuwen die in de 92e minuut de bevrijdende 0-2 scoorde op aangeven van Sander Egberts.

Op zaterdag 8 oktober ontvangt Alphia het Vinkenveense Hertha op sportpark De Bijlen. De wedstrijd zal om 14:30 uur worden afgetrapt.