Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 09

Sportpad 11 -21
2371PP
ROELOFARENDSVEEN
tel. 071-3312957

Afgelopen zaterdag begon het seizoen 2022-2023 dan echt met de eerste officiële wedstrijd in de poulefase van de KNVB Beker. Voor de Alphianen werd deze eerste Bekerwedstrijd een valse start. In Roelofarendsveen ging het team van trainer Marcel Vondeling met 4-1 onderuit. Er is nog wel het e.e.a. te doen de komende twee weken, maar Marcel Vondeling is positief dat op 24 september bij de start van de competitie een beter Alphia te zien zal zijn.

Alphia begon goed aan de wedstrijd. Waar in de voorbereiding vaak in de begin minuten een tegengoal werd geïncasseerd, bleef ditmaal de nul op het bord staan. Na 24 minuten kregen de Alphianen een tegenslag te verwerken. Keeper Boas Vet moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Fabian Wentink. Na een goed half uur viel de eerste goal. Een scrimmage voor het doel was Fabian te machtig waardoor EMM'21 op een 1-0 voorsprong kwam. Twee minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Marwan Fennich was achter een vrijetrap gaan staan en schoot de bal op fantastische wijze in de kruising (1-1). In de 36e minuut nam EMM'21 al weer de voorsprong. Niet goed ingrijpen door de verdedigers van Alphia zorgde voor de 2-1. In de eerste helft had Martijn Kok nog een hele goede kans op de gelijkmaker, echter ging zijn schot rakelings naast.

In de tweede helft kreeg EMM'21 na 10 minuten een makkelijk gegeven penalty, die werd benut (3-1). EMM'21 kreeg nog diverse mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Dat gebeurde in de 80e minuut nog en zo kwam er een 4-1 eindstand op het wedstrijdformulier.

Volgende week een nieuwe kans. Dan komt het Haagse VUC, dat dit weekend met 3-0 won van Concordia, op bezoek. Er zal dan gewonnen moeten worden, willen de Alphianen nog zicht houden op de volgende ronde. De aftrap op de Bijlen zal om 14:30 uur zijn. Midweeks treden de Alphianen nog aan tegen FC Oegstgeest in het kader van de Sportiff LAV Cup. De aftrap dinsdagavond is om 20:00 uur.