Yassine Yagoubi (vrije trap)

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

12 november 2016 15:00

Velden, L. van der

Alphia beleefde afgelopen zaterdag een complete off-day in de uitwedstrijd bij Bergambacht. De wedstrijd begon voor de Alphianen dramatisch. In de derde minuut opende de thuisploeg al de score door niet goed ingrijpen in de verdediging. Alphia werd overlopen de eerste minuten van de wedstrijd. Na 10 minuten spelen kreeg Alphia meer grip op de wedstrijd en ging de Bergambachtse storm liggen.

Alphia kreeg steeds meer de overhand op het veld en na een aantal goede mogeljkheden op de gelijkmaker was het in de 23e minuut Daniel van Leeuwen die met een mooie solo de 1-1 op het scorebord zette. Hierna was het wachten op meer doelpunten van de oranjehemden, echter bleven die uit. Vanuit het niets kwam Bergambacht in de 38e minuut op een 2-1 voorsprong en trokken deze voorsprong over het rustsignaal heen.

In de tweede helft was Alphia geen schim meer van wat ze in de eerste helft lieten zien. De gastheren maakte hier dankbaar gebruik van en konden uiteindelijk weglopen naar een 5-1 voorsprong. In de slotminuut zorgde Yassine Yagoubi, vanuit een vrijetrap, nog voor de 5-2 eindstand.

Een wedstrijd die we maar snel moeten vergeten. Volgende week reist Alphia af naar SSS Klaaswaal voor de derde ronde in de KNVB Beker. De wedstrijd in Klaaswaal wordt om 14:30 uur afgetrapt.