...

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

26 november 2016 14:30

Knops, E.J.

Alphia is in de wedstrijd tegen koploper fc Oudewater dit weekend niet verder gekomen dan 4-4. Alphia leek op rozen te zitten door na een half uur voetballen op 3-1 te komen tegen een 10-tal spelers van Oudewater.

Alphia begon sterk aan de wedstrijd tegen de koploper. Na zeven minuten zette Daniël van Leeuwen de oranjehemden op 1-0 door een voorzet van Bryan de Bruin goed af te ronden. In de 25e minuut was het Bryan de Bruin die zelf de score verdubbelde. Alphia speelde in deze fase van de wedstrijd de koploper helemaal van het veld. Wellicht dat daarom de aanvoerder van fc Oudewater zich in de 26e minuut liet gaan. Vanwege natrappen werd hij met een rode kaart van het veld weggezonden door de scheidsrechter. Toch kwamen de bezoekers met een man minder in de 31e minuut terug in de wedstrijd (2-1). Lang konden de bezoekers niet genieten van de aansluitingstreffer. Een minuut later was het Daniel van Leeuwen die de marge weer naar twee bracht (3-1).

Alphia liet in de tweede helft een ander gezicht zien. Zo dominant dat de oranjehemden de eerste helft waren lieten ze in de tweede helft het spel over aan het 10-tal bezoekers. In de 70e minuut kwamen de bezoekers weer in de wedstrijd door de 3-2 te scoren. In de 78e minuut kregen de bezoekers zelfs de mogelijkheid om vanaf 11-meter (strafschop voor een handbal) te scoren. Hier maakte fc Oudewater dankbaar gebruik van (3-3). In de 80e minuut werd het evenwicht op het veld ook weer hersteld, doordat Kelvin Hoogendoorn met een rode kaart het veld moest verlaten. Alphia zette in de slotfase weer aan en zag de iniet in de 87e minuut beloond worden door een kopbal van Ferry van Deuren (4-3). De drie punten leken binnen, maar in de blessuretijd sloegen de bezoekers nog eenmaal toe door de 4-4 te scoren.

Volgende week staat Alphia weer een volgende topper/gemeentedecreet te wachten. Dan gaan de oranjehemden op bezoek bij Aarlanderveen. In Aarlanderveen word er om 14.30 uur afgetrapt.