Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Alphia heeft afgelopen weekend opnieuw niet kunnen winnen. In een wedstrijd tegen het Uithoornse Legmeervogels gingen de Alphianen met 0-2 onderuit op eigen veld. Door deze nederlaag is Alphia afgezakt naar de gevreesde 9e plaats op de ranglijst. Paniek is er nog niet want het gat naar de veilige 8e plek is slechts één punt. Maar de laatste vijf wedstrijden zullen er wel doelpunten gemaakt moeten gaan worden.

Alphia begon goed aan de wedstrijd en had de eerste helft geen weerstand te dulden van de bezoekers uit Uithoorn. De beste kansen waren voor de oranjehemden, maar de scherpte voorin was helaas niet aanwezig. Martijn Kok scoorde nog wel de 1-0, maar zag zijn inzet afgekeurd worden vanwege buitenspel. Bryan de Bruin was daarna nog dicht bij de openingstreffer, maar zag zijn krul op de paal uiteenspatten. Domper deze eerste helft was het na 15 minuten uitvallen van Remco Zuijdervliet. Hierna kreeg Alphia nog een aantal goede mogelijkheden, maar de doelman van Legmeervogels hield zijn doel schoon de eerste 45 minuten en zo gingen beide teams met 0-0 de kleedkamer in.

Ook in de tweede helft was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de Alphianen. Alphia had een klein veldoverwicht, maar zag in de 65e minuut opeens de bal op de penaltystip belanden. In een duikeling van een Legmeervogel aanvaller zag de scheidsrechter een overtreding en lag de bal op de penaltystip. Legmeervogels maakte dankbaar gebruik van deze gelegenheid en schoot de 0-1 achter Boas Vet. Alphia probeerde de wedstrijd weer op te pakken, maar zag in de 72e minuut Legmeervogels verder uitlopen. Vanuit een corner belanden een kopbal op de paal. De over het hoofd geziene aanvaller kon daarna vrij eenvoudig de bal in het doel schieten (0-2). Alphia probeerde het nog wel maar dicht bij een doelpunt kwamen de Alphianen niet meer. De negende nederlaag van het seizoen was een feit en nadat alle uitslagen bekend waren blijkt Alphia de gevreesde negende plaatst te bekleden (wat de nacompetitie voor behoud in de 2e klasse betekend).

Gelukkig zijn er nog vijf wedstrijden te spelen en is er nog genoeg zicht op één van de veilige plekken in deze 2e klasse D. De nummer drie van de competitie staat echter maar op drie punten afstand. Volgende week spelen de Alphianen opnieuw thuis. Dan komt de kampioenskandidaat FC Aalsmeer op bezoek op De Bijlen. Een wedstrijd met twee voetballende ploegen, dus wellicht kunnen de Alphianen dan een mooie wedstrijd op de mat leggen.

Interviews met Marcel Vondeling en Daniel Buijnink na afloop van Alphia - Legmeervogels bij Studio Alphen: