Alphia sluit succesvol jaar af met overwinning bij Tavv

Hoogerheijdestraat 1
2461XE
TER AAR
tel. 0172-603326

Alphia heeft het succesvolle jaar goed afgesloten met een mooie 0-2 overwinning bij Tavv. Op een ijskoud sportpark Aardam-West streden beide ploegen voor de drie punten. Medepromovendus Tavv zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen en kunnen als rode lantaarndrager de punten hard gebruiken. Alphia probeert het jaar met een mooie tweede plaats af te sluiten. Genoeg ingrediënten dus voor een mooie wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Duarte ontspon zich een rommelige wedstrijd waarbij over en weer met foute passes werd gestrooid. De Alphianen oogde ongeïnspireerd en de gastheren begonnen juist gretig aan de wedstrijd. Het was aan doelman Boas Vet te danken dat de Alphianen niet op een achterstand kwam door een schot en kopbal van TAVV.

Pas na ongeveer 20 minuten spelen deelde Alphia een eerste speldenprik uit. Het vertoonde spel bleef weinig verheffend en kansen bleven schaars. Na een half uur kreeg Tavv opnieuw een goede kans, maar opnieuw was Boas Vet op zijn hoede. Runner-up Alphia stelde deze eerste helft iets wat teleur en wist niet of nauwelijks gevaar te stichten. Hierdoor gingen beide ploegen na 45 minuten spelen zonder doelpunten aan een kop warme thee.

Na de warmte van het drankje een onveranderd spelbeeld. Rommelig spel over en weer waarbij de kansen schaars bleven. Tavv was opnieuw dicht bij een openingstreffer. Dit keer was Dion Duurham een sta in de weg voor de gastheren. Na ruim een uur spelen had Alphia trainer Marcel Vondeling genoeg gezien en greep hij in. Justin Filippo en Aatif el Bouny kwamen in het veld en op meerdere posities werden omzettingen gedaan. Zo werd bijvoorbeeld rechtsback Jordy Wentink naar de spitspositie gedirigeerd.

Dit plan B pakte net als vorige week tegen RCL goed uit. De Alphianen trokken na deze wissels het spel naar zich toe en begon een stuk beter te voetballen. Het goede spel werd twintig minuten voor tijd beloond met een doelpunt. Uit een goede voorzet van Marwan Fennich was het de tot centrumspits gepromoveerde Jordy Wentink die de bal in kopte (0-1). Na deze goal besloot TAVV de tactiek aan te passen. Achterin gingen de Ter Aarders 1 op 1 spelen en met een extra man achter de spitsen. Tavv kreeg met deze speelwijze nog één goede kans, maar de Alphianen bleven uiteindelijk gemakkelijk overeind. Vlak voor het laatste fluitsignaal kwam Alphia dankzij een doelpunt van El Bouny nog op 0-2 en was de wedstrijd gespeeld en werden de drie punten mee naar Alphen genomen.

Iedereen gaat nu even lekker genieten van de winterstop. De Alphianen gaan in januari een trainingskamp beleggen in het Marokaanse Marrakech en zich zo klaarstomen voor de tweede helft van de competitie, die gelijk begint met een topper bij het Bodegraafse Esto.