Bloemerd 2
2353BZ
LEIDERDORP
tel. 071-5893450

Het zijn moeilijke tijden momenteel voor Alphia in de 2e klasse D. Het is een poule waarin iedereen van iedereen kan winnen en zodoende strijden er nog heel veel ploegen voor lijfsbehoud. Alphia stond voorafgaand aan de wedstrijd tegen Rcl op de veilige 8e plaats (wat nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse oplevert). Maar de nacompetitie en zelfs nog rechtstreeks degraderen behoren ook nog tot de mogelijkheden. Alphia is zeker geen lelijk eendje in deze tweede klasse. Het probleem momenteel is dat de ploeg van Marcel Vondeling het doel niet echt meer weet te vinden.

Alphia speelde een goede eerste helft. Verdedigend stond het weer goed en kregen de gastheren geen echte grote kans. Op één na dan een bal die via de binnenkant van de paal weer terug het veld in ging. Alphia speelde lekker en kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Gescoord werd er niet deze eerste helft niet en zo gingen beide ploegen met 0-0 naar de thee.

In de tweede helft kwam Alphia dan toch nog op voorsprong. Ralph Zeilstra was de doelpuntenmaker voor de Alphianen (0-1). Niet veel later kreeg Alphia de mogelijheid om de score verder uti te breiden. Jake van Rijn en Ralph Zeilstra gingen met z'n tweeën op de doelman van Rcl af. Waar een balletje breed leggen van Jake een betere optie was geweest ging de Alphia spits voor eiegen succes en zag zijn inzet gekeerd worden door de Rcl doelman. Achteraaf sprak Marcel Vondeling van een ommekeer in de wedstrijd. Rcl kwam in de 72e minuut op 1-1. In de slotfase ging het voor Alphia helemaal mis. In de 82e minuut scoorde Rcl de 2-1 na een mooie aanval. Alphia probeerde in de resterende minuten nog een gelijkspel af te dwingen. In de blessuretijd besliste Rcl de wedstrijd door de 3-1 te scoren.

Door deze nederlaag is Alphia weer naar de gevreesde 9e plek afgedaald. Het gat naar de veilige 8e plaats is slechts 1 punt, maar naar de 12e plaats (rechtsreekse degradatie) is ook maar drie punten. Het beloven dus nog drie hele belangrijke wedstrijden te worden. Komende zaterdag staat er een rustdag voor Alphia. De week erop (zaterdag 13 mei) staat de derby tegen het reeds al gedegradeerde Tavv op de rol. Dat de Ter Aarders al gedegradeerd zijn wil niet zeggen dat het een makkelijk potje gaat worden.

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd Rcl - Alphia en een interview met Marcel Vondeling: