Sportlaan 10
2215NA
VOORHOUT
tel. 0252-210751

Na weken van mooi weer heeft de herfst zijn intrede gemaakt. Ondanks het slechte weer afgelopen zaterdag was Sportpark Elsgeest druk bezocht voor een interessante ontmoeting tussen Foreholte en trotse koploper Alphia. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Takacs was zichtbaar dat de ploeg uit Voorhout met enig respect voor Alphia aan de wedstrijd was begonnen. De Alphianen had het betere van het spel en had binnen vijf minuten al op voorsprong kunnen komen. Een subtiele steekpas van Marwan Fennich zette Nick Klerks alleen voor de keeper. Echter schoof Klerks de bal net naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

Na deze waarschuwing gooide de thuisploeg alle schroom van zich af. De ruimtes werden door Foreholte klein gehouden, de altijd zo gevaarlijke vleugelaanvallers van de in het vandaag blauw spelende Alphianen werden onschadelijk gemaakt en er werd veel strijd en passie in de wedstrijd gestopt. Dit leverde een boeiende wedstrijd op waarbij de Alphianen in de omschakelmomenten goed op hun hoede moesten zijn. Hierdoor kregen de gastheren meer balbezit en kreeg Boas Vet het eerste werk van deze middag te doen. Vlak voor het rustsignaal kreeg Foreholte een hele grote kans om de score te openen. Boas Vet kon de inzet ternauwernood verwerken en ervoor zorgen dat beide teams met 0-0 naar de kleedkamer gingen.

Ook in de tweede helft had Alphia veel moeite met het strijdplan van Foreholte. Hierdoor werd het spel aan Alphense zijde slordiger en kwam Foreholte steeds beter in de wedstrijd. De eerste de beste echte kans voor de gastheren was in de 53e minuut gelijk raak. Uit een scrimmage liet Finn Hogenhuis met een kopbal Boas Vet kansloos (1-0).

Het duel werd door deze goal boeiender en er werd gestreden voor elke bal. Met de steun van het Voorhouts publiek ging Foreholte steeds meer geloven in een stunt. Ruim een kwartier voor tijd had Bryan de Bruin een mogelijke stunt kunnen voorkomen. De linker vleugelaanvaller had echter vandaag zijn dag niet waardoor ook deze kans verloren ging. Trainer Marcel Vondeling wisselde vervolgens aanvallend. Met vier voorwaartsen, een diepe tien en achterin 1 op 1 probeerde Alphia er een slotoffensief uit te persen. De laatste tien minuten waren een lust voor het oog voor iedereen die aanwezig was. Het ene omschakelmoment volgde op het andere omschakelmoment. In de 90e minuut viel dan uiteindelijk het doek voor Alphia. Voorhouter Stan Spies haalde de trekker over zorgde met een kopbal voor de 2-0.

Ondanks de terechte nederlaag blijven de Alphianen de koploper in de 2e klasse. Volgende week krijgen de Alphianen een nieuwe kans. Dan komt het Goudse Donk op bezoek op sportpark De Bijlen.