Nieuwe Donkstraat 1
2809NJ
GOUDA
tel. 0182-516349

Afgelopen zaterdag speelde Alphia de uitwedstrijd tegen het Goudse Donk. Een wedstrijd met twee voetballende ploegen en dat moest dus weer een mooie wedstrijd gaan worden. Na het gelijkspel tegen DoCos en het verlies vorige week thuis tegen Foreholte, werd het weer eens tijd voor een driepunter voor de Alphianen.

De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd, waar beide teams wat spelde prikjes uitdeelde. Grote kansen waren er niet te noteren. In de 33e minuut kwam Donk vanuit het niets op voorsprong. Met een goede actie plaatste zorgde Levi van Houten dat de Gouwenaars op voorsprong kwamen. Voor de rust kreeg Marwan Fennich op de as van het veld nog een vrijetrap te nemen. Helaas ging het schot van Fennich hoog over het Goudse doel heen.

In de kleedkamer hadden de Alphianen het strijdplan voor de tweede helft besproken. Echter kon dit plan vrij snel in de tweede helft de prullenbak in. In de 50e minuut kreeg Jordi Wentink een rode kaart getoond en moest Alphia de rest van het duel met 10 man uitspelen. Donk maakte van deze meerderheid direct gebruik en schoot de 2-0 binnen. Hierna probeerde Alphia met z'n 10-en nog wel een wedstrijd ervan te maken, maar echt gevaarlijk werden de oranjehemden niet meer. Ook Donk geloofde het wel en zo speelde de Gouwenaars de wedstrijd professioneel uit en mocht Alphia zonder punten terug naar Alphen.

Komend weekend is er geen competitievoetbal voor de Alphianen. "We gaan de wedstrijd even goed nabespreken"was de reactie van Marcel Vondeling na afloop en we nemen dan even een paar dagen rust. Vanaf volgende week gaan we de neuzen weer dezelfde kant op zetten en gaan we ons voorbereiden op de laatste zes finalewedstrijden. Alphia heeft nog een voorsprong van drie punten op de nacompetitieplekken voor behoud in de 2e klasse. Maar we spelen veel liever de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 15 april thuis tegen Legmeervogels.