Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Na twee nederlagen en een gelijkspel was de start van de tweede seizoenshelft van de Alphianen enigszins teleurstellend te noemen. En dan kwam afgelopen weekend ook nog eens de koploper FC Oudewater op bezoek op De Bijlen. Een ploeg waar de Alphianen de afgelopen drie wedstrijden niet van wist te winnen. Het zou dus een hele opgave gaan worden voor de mannen van Marcel Vondeling.

Alphia begon zoals gewoonlijk sterk aan de wedstrijd en zag de inzet al na 7 minuten beloond worden. Aanvoerder Daniel Buijnink stond op de juiste plek van een mooie aanval en schoot zo de 1-0 tegen de touwen. Alphia bleef in deze beginfase de betere ploeg en kreeg een aantal goede kansen om de score verder uit te breiden. Helaas viel de tweede goal niet en kreeg FC Oudewater iets meer grip op het spel van Alphia. De bezoekers waren dicht bij de gelijkmaker, maar Boas Vet zorgde ervoor dat zijn doel schoon bleef. In de slotfase van de eerste helft kwam Alphia dan toch op een 2-0 voorsprong. Een goede individuele actie van Bryan de Bruin zorgde ervoor dat de bal voor het doel kwam en deze geweldig door Marwan Fennich tegen de touwen werd getrapt. Zo gingen de Alphianen met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in.

In de tweede helft werd er een aanvalsgolf van de bezoekers verwacht om er nog een wedstrijd van te maken. Bryan de Bruin schoot deze plannen, als die er al waren, aanflarden door vanaf randje 16 meter de bal achter de FC Oudewater doelman te krullen. De wedstrijd leek gespeeld en de bezoekers konden het niet meer opbrengen om er nog een wedstrijd van te maken. De Alphianen domineerde de wedstrijd en konden deze zonder al te veel problemen rustig uitspelen. Na een goed uur spelen besliste Alphia de wedstrijd helemaal. Ralph Zeilstra werd in de 16 meter onderuitgehaald en de toegekende penalty werd door Marwan Fennich beheerst binnengeschoten (4-0). Hierna gebeurde er niet veel meer en de scheidsrechter besloot na precies 90 minuten de wedstrijd te beëindigen. Hierdoor behaalde Alphia zijn eerste driepunten van 2023 en is het vanaf dit weekend samen met FC Aalsmeer weer de koploper in de 2e klasse D.

De komende twee weken is er geen competitievoetbal. Op 4 maart hervat Alphia weer de competitie met een uitwedstrijd tegen Kagia. De Lisserbroekers zijn aan een aardige inhaalreeks bezig en hebben de laatste vijf wedstrijden niet meer verloren. Hopelijk kunnen de Alphianen daar een einde aanmaken en zelf blijven meedoen in de top. Tussen door spelen de Alphianen nog wel twee wedstrijden. Te beginnen op dinsdag 21 februari. Dan komen de oranjehemden in de LAV-Cup uit tegen Teylingen. Deze wedstrijd in Sassenheim zal om 20:00 uur worden afgetrapt. Op Zaterdag 25 februari oefent Alphia tegen 1e klasser Uvs. De wedstrijd in Leiden zal dan om 13:00 uur worden afgetrapt.

Hieronder de samenvatting en interviews met Marcel Vondeling en Bryan de Bruin na afloop van Alphia - FC Oudewater bij Studio Alphen: