2332KG
LEIDEN
tel. 071-5768279

Op een zonovergoten sportpark Morskwartier begonnen DoCos en Alphia afgelopen zaterdag aan speelronde 18. Op een dramatisch bespeelbaar veld (de gemeente Leiden moet zich hier echt voor schamen) werd snel duidelijk dat Alphia deze middag uit een ander vaatje moest tappen. Het vertrouwde spel wat de Alphianen graag om de mat leggen was op dit veld helaas niet mogelijk. Iedere pass die gegeven werd was maar weer afwachten waar die uitkwam.

Waar Alphia normaal gesproken scherp aan de wedstrijd begint kreeg het daar afgelopen zaterdag niet de kans toe. In de eerste minuut van de wedstrijd dook de DoCos spits op voor Perry van Cassel en schoot de bal in he doel. Tot opluchting van alle Alphianen werd deze goal afgekeurd omdat de Leidenaar dit vanuit buitenspel positie deed. In de vijfde minuut was DoCos opnieuw dicht bij de openingstreffer. Opnieuw was het de DoCos spits die zijn kopbal via de bovenkant van de lat over zag gaan. Alphia was gewaarschuwd en wist dat het een moeilijke middag zou gaan worden.

Hierna kreeg Alphia iets meer grip op de wedstrijd en kreeg het door wat wegspringende ballen een aantal gevaarlijke tegenstoten met doelpogingen van Marwan Fennich. Dankzij goed handelend optreden van de DoCos doelman en een beetje hulp van DoCos middenvelder Tycho Douwes bleef het doel schoon. Ondanks het matige spel aan weerszijden was het een vermakelijk duel om naar te kijken. Er werd met passie en beleving gespeeld. Hierdoor was er niet of nauwelijks verschil in de ranglijst zichtbaar. In deze eerste helft werd er uiteindelijk niet gescoord door beide teams.

Koud uit de kleedkamer kwam Alphia op voorsprong. In de 47e minuut mocht Jordi Wentink vrij opkomen aan de rechterkant. Hij werd niet aangepakt waarna de Alphiaan de bal vanaf de rand van het Leidse strafschopgebied in de verre hoek schoot (0-1). Lang konden de Alphianen niet genieten van deze voorsprong. In de 54e minuut was het Mitchel Klein die een hoekschop bij de eerste paal in het doel krulde. De DoCos speler verraste daarmee alle Alphense verdedigers, inclusief hun doelman en zette zo de 1-1 op het scorebord. Kort na de gelijkmaker kreeg DoCos een kans om de 2-1 te scoren. Maar zijn inzet van de DoCos spits was net niet overtuigend genoeg waardoor Perry van Cassel de bal naast kon tikken.

DoCoS kreeg het geloof dat er meer te halen viel en zette een tandje bij. Uit een aantal vlot lopende aanvallen kregen de aanvallers van DoCos een aantal kansen om de overwinning binnen te halen, echter stond het vizier niet op scherp. De Alphianen hadden uiteindelijk de laatste mogelijkheid om de drie punten mee te nemen. Nick Klerks zag de DoCos doelman iets te ver voor zijn doel staan, maar zag zijn schot uiteindelijk rakelings over het doel verdwijnen en hierdoor moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Voor DoCos een winst punt en voor Alphia twee verliespunten.

Volgende week krijgen de Alphianen het Voorhoutse Foreholte op bezoek. De wedstrijd op de Bijlen zal om 14:30 uur worden afgetrapt. Ook dit is voor de Alphianen wee een finale en hopelijk kunnen we weer veel toeschouwers verwelkomen, want de Alphianen hebben jullie steun hard nodig.

Hieronder de interviews met Marcel Vondeling en Jordi Wentink na afloop van de wedstrijd DoCos - Alphia.