Thijs van Wetten (schot)

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

8 april 2017 14:30

Brouwer, S.P.

Een superieur Alphia heeft afgelopen weekend de Alphense derby van Hazerswoudse Boys gewonnen. De oranjehemden wonnen met 2-1, maar dit had gezien de wedstrijd vele malen hoger kunnen zijn.

De Alphianen creeerde in de eerste weer vele kansen, maar zag na 45 minuten voetballen maar een 1-0 voorsprong op het scorebord staan. In de 30e scoorde Daniel van Leeuwen de openingstreffer (1-0). Dat de Alphianen slechts met 1-0 de rust in gingen hadden ze aan zichzelf te danken.

In de tweede helft zorgde in de 58e minuut, de net ingevallen Yassine Yagouby voor de bevrijdende 2-0. De wedstrijd leek door deze goal gespeeld, maar Hazerswoudse Boys kwam vanuit het niets na een goed uur spelen opeens terug in de wedstrijd (2-1). In het laatste half uur van de wedstrijd kwam de overwinning niet meer ingevaar en had Alphia de voorsprong nog verder kunnen uitbreiden.

Volgende week heeft Alphia een weekje vrij, om de week daarna (22 april) opnieuw een thuiswedstrijd te spelen tegen Bergambacht. De bal zal om 14:30 uur gaan rollen.