Alphia plaatst zich voor tweede ronde KNVB Beker

2 - 4

Mannen, 1, Groep 2 18

27 augustus 2016 14:30

Ploeg, R.C.H. van der

Alphia heeft zich dit weekend knap geplaatst voor de 2e ronde van de KNVB Beker. In de uitwedstrijd bij het Rijswijkse Vredenburch wonnen de oranjehemden met 2-4.

De gastheren begonnen de wedstrijd met veel "Haagse bluf". Er werden pittige duels op het veld uitgevochten, maar de Alphianen bleven beheerst spelen en gingen alle provocaties uit de weg. In de 21e minuut zette Daniel van Leeuwen de Alphianen op een 0-1 voorsprong. Maar na een goed half uur spelen kwam Vredenburch weer langszij (1-1). Nog voor de rust waren het Bryan de Bruin (39e minuut) en Daniel van Leeuwen (40e minuut) die Alphia op een ruime 1-3 voorsprong zette.

Na de rust controleerde Alphia de wedstrijd en in de 56e minuut was het Bryan de Bruin die de beslissing in de wedstrijdbracht (1-4). Na een goed uur voetballen mocht de Rijswijkse ploeg nog enigsinds hopen op een stuntje toen ze de 2-4 scoorde. Echter verder liet Alphia het niet komen en berijkte met deze 2-4 overwinning de volgende ronde van de KNVB Beker.

Volgende week start Alphia met de competie. Dan is het Bodegraafse Rohda'76 de eerste tegenstander op sportpark De Bijlen. De wedstrijd zal om 14:30 uur worden afgetrapt.