Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Alphia heeft dit weekend niet de derde plek in de stand kunnen behouden. Op een nat en koud sportpark De Bijlen verloren de Alphianen meer dan terecht met 0-2 van CSW. In de eerste helft behaalde de Alphianen niet het niveau om het de bezoekers moeilijk te maken. In de tweede helft was het wachten op de gelijkmaker, maar als je dan zelf het doelpunt niet maakt, dan maakt de tegenstander hem.

Alphia begon dramatisch aan de confrontatie met CSW. In de tweede minuut kregen de bezoekers al een hele grote kans om de score te openen. Gelukkig voor de Alphianen waren de CSW-ers op dat moment ook nog niet scherp. Alphia werd in de eerste helft met de rug tegen de muur gezet. De oranjehemden kwamen er met lange ballen dan nog wel uit maar dan was de tweede bal altijd wel weer voor een CSW-er. In de 25e minuut was het dan wel raak voor de bezoekers. Met een geplaatst schot was doelman Perry van Cassel kansloos en werd de 0-1 op het scorebord gezet. Alphia probeerde het wel, maar kwam sporadisch voor het doel van CSW. Ook de bezoekers kregen nog wel een aantal kansen, maar daaruit werd ook niet gescoord waardoor beide teams met 0-1 de warme kleedkamer opzochten.

In de tweede helft kwam er een ander Alphia uit de kleedkamer. Nu werden de bezoekers naar achter gedrukt en kwam Alphia beter in hun spel. Doelpunten vielen er nog niet, maar de gelijkmaker hing in de lucht op sportpark De Bijlen. Naarmate de tijd verstreek namen de Alphianen meer risico. De Alphianen kregen een aantal goede kansen, maar iedere keer zat er net een been van de tegenstander tussen waardoor het schot gekraakt werd of de bal naast het doel verdween. In de 78e minuut maakte CSW eenmaal gebruik van de geboden ruimte die er ontstond. De bezoekers kwamen over links goed door en de teruggetrokken bal werd goed verwerkt tot een doelpunt. Hierna was het verzet van de Alphianen wel gebroken, al waren de Alphianen met een kopbal op de lat nog dicht bij een treffer.

Volgende week een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Dan gaan de Alphianen op bezoek bij het gepromoveerde Nieuwkoop, dat na dit weekend de derde plaats van Alphia heeft overgenomen. Het zal geen gemakkelijke opgave worden, aangezien de Alphianen het in Nieuwkoop altijd moeilijk hebben. Maar gezien de ranglijst kan het best wel eens een mooi voetbalgevecht gaan worden. Er wordt volgende week zaterdag om 14:30 uur afgetrapt in Nieuwkoop.