Alphia pakt belangrijke overwinning bij Nieuwkoop

Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Afgelopen weekend pakte Alphia een belangrijke 0-2 (0-1) overwinning bij Nieuwkoop. Maar veel belangrijker deze middag was de gezondheid van Alphiaan Justin Flippo. Justin kreeg halverwege de eerste helft bij een duel om de bal een knie tegen zijn hoofd. Justin bleef hierna roerloos op het veld liggen. Snel handelen van de verzorger van Alphia zorgde ervoor dat Justin vrij snel weer bij kennis was. Beide teams waren erg geschrokken maar besloten de wedstrijd te vervolgen.

Vanaf de aftrap was het Alphia dat de wedstrijd maakte en tot kansen wist te komen. Nieuwkoop wist dit het eerste kwartier nog enigszins onder controle te houden, maar na achttien minuten lag de bal erin. Vanaf een meter of twintig schoot Bas Hazenbroek op fantastische wijze de bal achter Nieuwkoop doelman Thomas Boekestein. Direct daarna kwam de gastheren goed weg, toen een doelpunt van Alphia wegens buitenspel werd afgekeurd.

Ook in het laatste kwartier voor rust bleven de kansen voor Alphia. Nieuwkoop kon simpelweg geen vuist maken tegen de Alphianen en had moeite om van eigen helft af te komen, laat staan om tot kansen te komen. Nieuwkoop doelman Boekestein was na een half uur belangrijk met een goede redding in de korte hoek. Niet veel later zagen de Alphianen opnieuw een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust kwam Alphia goed weg. Bas Hazenbroek maakte een stevige overtreding die met geel bestraft had kunnen worden. Omdat Bas eerder in de wedstrijd al een gele kaart had gehad besloot de leidsman het af te doen met een waarschuwing.

Met twee verse krachten in de ploeg begon Nieuwkoop aan de tweede helft en hoopte op deze manier het spelbeeld om te gooien. Nadat Alphia al snel de lat raakte, deden ook de gastheren van zich spreken. Met een vrijetrap net overhet doel een bal tegen de lat en een schot gekeerd door Perry van Cassel probeerde Nieuwkoop het. Maar Alphia nam na deze mogelijkheden het initiatief weer over op Sportpark de Dulen. Opnieuw werd er een goal van Alphia afgekeurd, maar snel daarna kregen de bezoekers een strafschop. Marwan Fennich zorgde vanaf elf meter voor de 0-2 tussenstand.

Nieuwkoop probeerde het nog wel maar konhet de Alphense verdediging niet lastig maken, waardoor Alphia de overwinning vrij gemakkelijk over de streep kon trekken.

Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2023 op het programma. Dan is om 14:30 uur het Roeloarendveense EMM'21 te gast op sportpark De Bijlen. Hopelijk zien we jullie dan weer allemaal langs de lijn om de Alphianen voor de laatste keer dit jaar aan te moedige, zodat we het jaar mooi kunnen afsluiten in de bovenste helft van de 2e klasse C.

Hieronder het interview met Marcel Vondeling en Daniel Buijnink bij Studio Alphen: