Sportlaan 10
2215NA
VOORHOUT
tel. 0252-210751

Na een teleurstellende vorige speelronde voor beide ploegen, waarin zowel de gastheren als de Alphianen ongelukkig onderuitgingen, stond de wedstrijd vandaag in het teken van herpakken in deze zware competitie. Ondanks de nederlaag van vorige week was trainer Marcel Vondeling overtuigd van de kwaliteiten van zijn elftal en had hij alle vertrouwen in een goede afloop tegen Foreholte. "Na een goede wedstrijd vorige week waarin we ongelukkig verloren, hebben we ons afgelopen week goed herpakt met een overwinning in de LAV-Cup en ons gericht op deze wedstrijd. Na ruim 90 minuten enerverend voetbal zorgde Ralph Zeilstra in de laatste minuut voor de meer dan verdiende gelijkmaker en konden de oranjehemden een punt mee naar huis nemen.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Moussaoui ontvouwde zich een boeiend schouwspel waarbij Foreholte in het begin domineerde. Ondanks het balbezit en de snelle uitbraken van Alphia wisten beide ploegen nauwelijks gevaar te stichten. In de 23e minuut kreeg Foreholte op zo'n 20 meter van het doel een vrijetrap. Boet Ligtvoet krulde deze bal op prachtige wijze over de Alphia muur en liet zo doelman Perry van Cassel kansloos (1-0). Na dit doelpunt rechtte Alphia de rug en kreeg het steeds meer grip op het spel. Door slordigheden aan beide zijden ging het spel heen en weer, maar de keepers hoefden nauwelijks in actie te komen. Kort voor rust kreeg Alphia enkele kansen, maar het vizier stond niet op scherp, waardoor de gastheren de voorsprong mee konden nemen naar de kleedkamer.

De openingsfase van de tweede helft was rommelig met veel spel op het middenveld en onnodig balverlies van beide teams. Na een kans voor Bryan de Bruin die de bal net naast schoot, namen de gastheren weer het initiatief. De Alphianen werd teruggedrongen op eigen helft. Ondanks het overwicht van Foreholte, was er behalve een kopkans van Foreholte weinig echt gevaar voor het Alphia doel. Na een uur spelen besloot Marcel Vondeling zijn voorhoede bijna volledig te wisselen. Ondanks deze wissels behielden de gastheren de overhand, waarbij ze nagenoeg elke tweede bal wonnen. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de sfeer, mede door de zeer gepassioneerde fans, grimmiger. Scheidsrechter Moussaoui moest alle zeilen bijzetten om alles onder controle te houden. Tien minuten voor tijd ging Alphia één op één spelen, wat zorgde voor meer ruimte op het veld. Een paar minuten voor tijd maakte Foreholte speler Julian Autar een stevige overtreding waarvoor de voetballer van de thuisclub rood kreeg. De gastheren moesten de slotminuten met tien man uitspelen. Alphia rook kansen en zette nog eens aan. Niet veel later profiteerde Ralph Zeilstra van onoplettendheid in de Foreholte verdediging en schoot de gelijkmaker tegen de touwen. In de resterende minuten konden beide teams niet meer gevaarlijk worden. Na 90 minuten en wat blessuretijd blies scheidsrechter Moussaoui af.

Komend weekend is er geen competitieprogramma in de 2e klasse C. De Alphianen spelen op donderdagavond 19 oktober een oefenwedstrijd in Berkel en Rodenrijs tegen CVV Berkel, de ploeg waar "oud" Alphiaan Vincent Hoogervorst nu speelt. De aftrap in Berkel is om 20:15 uur. Op zaterdag 28 oktober spelen de Alphianen dan weer thuis voor de competitie tegen Rcl.

Studio Alphen interviewde Marcel Vondeling en Donovan Olivieira an afloop van de wedstrijd Foreholte - Alphia: