Van Hogenhoucklaan 37
2596TA
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3248361

De Alphianen hadden voorafgaande aan deze wedstrijd nog een appeltje te schillen met HVV. Het waren immers de ‘Kroonleeuwen’ die aan het eind van afgelopen seizoen in de eerste ronde van de nacompetitie Alphia uitschakelden. Het werd zaterdag in Den Haag echter niet de revanche waar de Alphianen op hadden gehoopt. De Koninklijke HVV trokken op deze regenachtige zaterdag opnieuw aan het langste eind, en wonnen met 2-1.

Alphia begon niet echt lekker in Den Haag. In de vierde minuut was het al raak voor HVV, Alphia verdedigde niet goed uit en dat werd door de Amerikaanse spits Connor Coward genadeloos afgestraft door de bal in het dak van het doel te schieten (1-0). Er ontstond in de eerste helft een gelijkwaardige wedstrijd waarbij beide teams de nodige kansen kregen. Daan van Leeuwen was het dichts bij de gelijkmaker voor de Alphianen, maar de Alphense spits kreeg de bal niet goed onder controle waardoor deze kans verloren ging. Aan de andere kant stond doelman Perry van Cassel ook zijn mannetje door attent te reageren op een paar inzetten van de gastheren. In de eerste helft werd er niet meer gescoord waardoor beide teams met een 1-0 de kleedkamer opzochten.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Twee gelijkwaardige ploegen die de nodige kansen kregen. In de 67e minuut was het raak voor de Alphianen. Een schot van Daan van Leeuwen was de HVV-doelman te machtig en zorgde zo voor de 1-1. Toch sloegen de gastheren een kwartier voor tijd weer toe. Het niet wegwerken van de bal na een corner zorgde voor de 2-1 en de Oranjehemden liepen weer achter de feiten aan. Met diverse wissels probeerde Alphia nog voor de gelijkmaker te gaan. Echter viel deze niet en stapte de Alphianen wederom met een nederlaag van het Haagse veld af.

Marcel Vondeling was na afloop duidelijk in zijn commentaar: ‘Vorige week kregen we te veel tegen RCL (2-0 winst, red.), vandaag krijgen we veel te weinig’. Luister hieronder hele interview na afloop van de wedstrijd HVV - Alphia .