Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Voorafgaand aan deze wedstrijd was wel duidelijk dat de battle tussen de beide oranjehemden een spannend verloop zou krijgen. Beide ploegen hebben niet de competitiestart gehad waar ze op gehoopt hadden en stonden voorafgaand aan de wedstrijd rond de gevaarlijke plekken aan het einde van het seizoen. Beide ploegen willen graag weg van deze plekken en hadden dus belang bij een overwinning. Ook in het veld was er geen groot krachtverschil te zien. De eerste helft was voor de Alphianen en de tweede helft was het voordeel voor Kagia. Maar na 90 minuten voetballen waren het de Alphianen die de drie punten op het eigen sportpark hielden en zo even de onderste regionen verlaten.

In de beginfase van de eerste helft kregen beide ploegen aardige mogelijkheden. Bas Hazenbroek was de eerste die een doelpunt op zijn naam had kunnen zetten. Bas werd goed weggestoken en kwam één op één met de Kagia doelman, maar zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal gaan. Kagia probeerde het met wat speldenprikjes, maar kon de Alphense verdediging het niet echt moeilijk maken. In de 20e minuut kwam Kagia er wel een keer goed voor het doel van Perry van Cassel. Tot ieders geluk met een Alphia hart ging de kopbal van Kagiaan Stefan Immerzeel rakelings naast het doel. Hierna kreeg Alphia weer grip op de wedstrijd en kreeg het een aantal kleine kansjes. De grootste kans was voor Dylan Zaal Na een voorzet van Bryan de Bruin kan Dylan de bal op zijn borst aannemen en het schot hierna had geen kracht meer om tot doelpunt te worden omgezet. Voor het rustsignaal werd er dan toch nog gescoord. Een individuele fout van Glenn Lobbezoo leidde het doelpunt van Daan van Leeuwen in. Een bal tussen de verdediger en keeper in werd verkeerd door beide beoordeeld waardoor Daan van leeuwen vrij gemakkelijk de 1-0 kon scoren.

De tweede helft gaf een ander beeld. Waar Alphia in de eerste helft de bovenliggende partij was, waren het de bezoekers die de tweede helft op hun naam mochten schrijven. De Alphianen speelde wat onzorgvuldig, maar de bezoekers creëerde niet echt grote kansen om terug te komen in de wedstrijd. Zo bleven de Alphianen overeind. Eenmaal was Kagia dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap op het randje van de 16-meter belandde op de binnenkant van de paal. De terugkomende bal kon niet goed door een Kagiaan verwerkt worden, waardoor Perry van Cassel de bal uiteindelijk makkelijk kon oprapen. Tien minuten voor tijd leek Alphia het zichzelf nog lastig te gaan maken. Een wilde actie van Jordy Wentink werd door de scheidsrechter bestraft met een rode kaart. Alphia moest dus de laatste 10 minuten en de extra tijd verder met 10 man. Trainer Marcel Vondeling wisselde daarna meteen van systeem. Ondanks de man minder kwamen de Alphianen niet echt onder druk te staan. De oranjehemden kwamen er een aantal maal nog wel gevaarlijk eruit door de ruimtes die Kagia weggaf om toch nog tot een gelijkmaker te komen. Uiteindelijk scoorde beide teams niet meer en mochten de Alphianen uiteindelijk de 1-0 overwinning bijschrijven.

Door deze belangrijke overwinning kruipen de oranjehemden voorlopig weer even weg bij de "gevaarlijke" plekken. Volgende week gaan de Alphianen op bezoek bij koploper VUC, dat dit weekend met 2-3 won bij FC Oudewater. De wedstrijd in Den Haag zal om 14:30 uur aanvangen.

Hieronder de samenvatting en interviews met Marcel Vondeling en Daan van Leeuwen bij Studio Alphen: