Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

Alphia speelde zaterdag de eerste helft niet een van de beste wedstrijden. De tweede helft speelde de Alphianen beter maar stokte het steeds rond de 16-meter. De oranjehemden hadden over de hele wedstrijd gezien het meeste balbezit, echter één moment van onachtzaamheid zorgde ervoor de dat Alphianen om 16:15 uur met een 0-1 nederlaag van het veld stapte.

Om 14:30 uur floot scheidsrechter Kooy om de wedstrijd tussen Alphia en Donk in gang te zetten. Beide ploegen tastte elkaar in de beginfase af. Hierna kreeg Alphia wat meer balbezit in de wedstrijd maar echt gevaarlijk werden de Alphianen daar niet mee. Ook de bezoekers kregen niet echt veel kansen, waardoor het een beetje een gevecht op het middenveld werd. Wel leken de bezoekers de bal wat makkelijker rond te spelen dan de Alphianen, maar met dat overwicht werd de verdediging van Alphia niet echt onder druk gezet. In een spaarzame aanval van de bezoekers uit Gouda werd vanuit het niets de 0-1 gescoord. Alphia probeerde de draad weer op te pakken maar verder dan een paar schoten uit de tweede lijn kwamen de Alphianen niet.

In de tweede helft probeerde Alphia de bezoekers onder druk te zetten. Donk leunde op de 0-1 voorsprong en liet Alphia komen. Ook in de tweede helft was het Alphia dat de voetballende ploeg was. Maar ook nu ontbrak het aan scherpte in de voorste linie. De Alphianen werkte hard voor de gelijkmaker, maar iedere keer lag er iemand in de weg of was de Goudse doelman het eindstation. Doordat Alphia de druk steeds meer opvoerde ontstond er ook steeds meer ruimte achter de Alphense verdediging. Hier leek Donk eenmaal van te gaan profiteren, maar Perry van Cassel hield op dat moment de Alphianen in de wedstrijd. In de slotminuten kreeg Alphia nog een aantal goede kansen, waarvan de kopbal van Aatif el Bouny nog net voor de doellijn door de doelman gekeerd.

Komende dinsdag speelt Alphia voor de Sportiff LAV-Cup een thuiswedstrijd tegen competitie genoot RCL. Deze wedstrijd wordt om 20:00 uur afgetrapt. Op zaterdag gaan de oranjehemden voor de competitie op bezoek in Voorhout bij Foreholte. Deze ploeg verloor dit weekend met 2-0 bij FC Oudewater. De wedstrijd in Voorhout wordt om 15:00 uur afgetrapt.