Sportlaan 7
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492713

We zijn beland in de laatste fase van de competitie. De Alphianen hebben nog drie punten nodig om zich definitief veilig te spelen. De bezoekers Nieuwkoop hebben de punten ook nog nodig om uit de gevarenzone van de nacompetitie te blijven. In een matte wedstrijd waar niet heel veel gebeurde waren het uiteindelijk de Alphianen die na een 3-1 overwinning de punten op De Bijlen hielden.

Het was van beide ploegen niet hun beste wedstrijd die ze speelde. Bij vlagen speelde beide ploegen de bal wel goed rond, maar de beide doelmannen kwamen niet echt in gevaar. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af, waar ook niet echt een winnaar uit de bus kwam. Na zo’n twintig minuten waren het de bezoekers die tot de eerste mogelijkheid kwamen. Sam van der Hoorn schoot van afstand, waardoor Perry van Cassel voor het eerst deze middag werd getest en slaagde. Alphia deelde wat spelde prikjes uit maar maakte het de Nieuwkoopse doelman niet echt moeilijk. In de 40e minuut waren de bezoekers opnieuw dicht bij een doelpunt. Een goede voorzet vanaf links kon bij de tweede paal door Perry van Cassel onschadelijk worden gemaakt. In de aanval die daarop volgde was het wel raak deze middag. Na een goede voorzet van Marwan Fennich kwam de bal voor de voeten van Ralph Zeilstra die de Nieuwkoopse doelman kansloos liet en zo de 1-0 in de verre hoek schoot.

De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld als de eerste helft. Verdedigend stond het bij Alphia goed en werden er niet echte kansen weggegeven. Nieuwkoop kreeg nog een goede kans met een vrije trap op de rand van de 16-meter. Deze vrijetrap verdween echter hoog over het doel van Perry van Cassel. Aan de andere kant was Ralph Zeilstra dicht bij zijn tweede goal. Zeilstra ontsnapte na een mooie steekpass aan zijn verdediger en ging alleen op het Nieuwkoop doel af. Zijn schot ging echter rakelings voor de goal langs. In de slotfase leek Alphia de wedstrijd te beslissen. Invaller Luuk Samson legde de bal panklaar op het hoofd van Daan van Leeuwen die de bal tegen de touwen kopte (2-0). Vijf minuten voor tijd kwamen de bezoekers weer terug in de wedstrijd. De toegekende strafschop werd door Sam van der Hoorn achter doelman Perry van Cassel geschoten (2-1). Zo leek er nog een spannende laatste minuten te komen. Echter was het in de 88e minuut voor de tweede maal deze middag Daan van Leeuwen die na een mooie voorzet van Marwan Fennich de bal achter de doelman kopte (3-1). Hierna speelde Alphia de wedstrijd gewoon uit en werden de drie punten over de streep getrokken.

Volgende week gaan de oranjehemden op bezoek bij EMM’21. De wedstrijd in Roelofarendsveen zal om 15:00 uur worden afgetrapt.

Hieronder de interviews met Marcel Vondeling en Sander Egberts bij Studio Alphen: