Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde Groep 1 2e ronde

Madesteinweg 17
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978920

Na de mooie overwinning in de competitie tegen VUC stapte de Alphianen dinsdagavond opnieuw in Den Haag met een 1-2 overwinning van het veld. Ditmaal was het 4e klasser sv Loosduinen die zich de meerdere moest erkennen in de Alphianen. Gemakkelijk ging het niet voor de Alphianen, die in de eerste helft op achterstand kwamen. In de tweede helft werd de schade hersteld naar een 1-2 overwinning.

Alphia speelde in de eerste helft op een veel te laag tempo. Hierdoor werden er door de Alphianen niet echt veel kansen gecreëerd. Loosduinen kreeg wel een paar mogelijkheden en in de 19e minuut kwamen de gastheren met en prachtig geplaatst schot op een 1-0 voorsprong. De enige kans voor de Alphianen was op slag van rust. Echter werd deze goal afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de rust tapte Alphia uit een ander vaatje. In de 47e minuut scoode Alphia weer. Amine Guennaoui schoot de bal vanuit buitenspelpositie achter de Loosduinse doelman. Ook deze goal werd dus afgekeurd. Na een goed uur spelen was het Amine Guennaoui die de 1-1 op het scorebord zette na een mooi aanval. In de 72e minuut kreeg Loosduinen een geweldige kans om weer op voorsprong te komen. Perry van Cassel zorgde met een weergaloze redding ervoor dat het 1-1 bleef. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. De net ingevallen Ralph Zeilstra was het eindpunt van een mooie aanval en zette de Alphianen voor het eerst in de wedstrijd op een 1-2 voorsprong. In het laatste kwartier gooide Loosduinen wat fysieke krachten in de ploeg, maar de Alphense verdediging bleef overeind. De Alphianen maakte te weinig gebruik van de geboden ruimte achter de Loosduinse verdediging, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. Uiteindelijk maakte de goed leidende scheidsrechter Blaak een einde aan de wedstrijd en gaan de Alphianen binnenkort de koker in bij de loting voor de 3e ronde.

Na twee uitwedstrijden in Den Haag spelen de Alphianen komende zaterdag weer op het eigen sportpark De Bijlen. Tegenstander om 14:30 uur is dan CSW.