Adef 115 1

1 - 8

Alphia 1

13 januari 2024 12:00

Op de derde dag van het trainingskamp in Porto speelde de Alphianen een oefenwedstrijd tegen Associação Desportiva Escola De Futebol 115, kortweg ADEF 115.  Na een busritje van een half uur kwamen de Alphianen aan op het complex van ADEAF 115. Een klein complex met één kunstgrasveld en een nieuw kleedkamercomplex in aanbouw. Het werd een eenrichtingsverkeer wedstrijd waarbij de Alphianen uiteindelijk met 1-8 wonnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal pakte Alphia het innitiatief in de wedstrijd en kreeg direct een grote kans via Ralph Zeilstra. In de vijfde minuut was het dan wel raak. Daan van Leeuwen vond eerst nog twee keer de doelman van ADEF op zijn weg, maar bij de derde poging was het wel raak (0-1). Nog voor de rust scoorde de Alphianen nog twee keer. Door twee puntgave voorzetten van "assistenkoning" Marwan Fennich waren het Daan van Leeuwen en Ralph Zeilstra de de 0-2 en 0-3 binnenkopte  Tussen de doelpunten door was Remco Zuijdervliet ook nog dicht bij een doelpunt, maar de doelman van ADEF hield op dt moment de schade nog beperkt. De gastheren hadden deze eerste helft niets in te brengen tegen het veel sterkere Alphia. Perry van Cassel kreeg nauwelijks iets te doen en kon zijn doel deze eerste helft dan ook schoon houden.

De tweede helft werd Alphia in de eerste minuut verrast. De bal kwam opeens voor de voeten van een Portugese speler die de bal beheerst over de ingevallen doelman Nick Kleijnenburg lobte. Dit was ook de enige kans die de gastheren kregen. Alphia zette weer aan en het werd een eenrichtingsverkeer naar de ADEF doelman. Alphia voerde diverse wissel door en breidde de score verder uit naar 1-8. De doelpuntenmakers waren Sem Kameri met twee mooie schoten, Jaoud el Yaacoubi met een mooi schot en dito vooractie, Delona Bek die als middenvelder goed in het strafschopgebied kwam en beheerst afronde. Het mooieste doelpunt deze middag was de laatste van Mansour el Bernichi die een afstandsschot snoeihard binnen zag vliegen achter de ADEF doelman.