Mannen, 1, Groep 2 1

19 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Gurp, J.P.J. van

Alphia heeft in de derde ronde van de KNVB Beker niet voor een stunt kunnen zorgen om derde klasser SSS uit Klaaswaal uit het toernooi te wippen. Maar de mannen van Angelo Leverock hebben het de gastheren wel bijzonder lastig gemaakt. Uiteindleijk verlieten de oranjehemden de KNVB Beker door na penalty's met 5-4 te verliezen.

Na één minuut stilte ter nagedachtenis van de overleden Alphiaan Bas Bijl, werd er iets na half drie afgetrapt in Klaaswaal. Alphia begon wat afwachtend aan het duel en zag de thuisploeg wel gelijk fel de duels aangaan. Dit resulteerde in een snelle 1-0 achterstand in de 10e minuut. Alphia herpakte zich goed en kreeg steeds beter vat op het spel. Ook kregen de Alphianen een aantal goede mogelijkheden om de gelijkmaker op het scorebord te zette, maar de scherpte ontbrak helaas in deze fase van de wedstrijd. Vanuit het niets kwam SSS - Klaaswaal na een half uur spelen op een 2-0 voorsprong. Ook na deze tegenvaller kreeg Alphia nog steeds geode mogelijkheden om te score. In de 40e minuut was het dan wel raak voor de Alphianen. Ferry van Deuren bracht de spanning terug in de wedstrijd door de 2-1 binnen te schuiven.

In de tweede helft bleef Alphia strijden voor de gelijkmaker. Ook nu waren er weer diverse goede mogelijkheden, maar iedere keer stond uiteindelijk de doelman van SSS nog in de weg. Met nog een tien minuten op de klok was Vincent Hoogervoorst dicht bij de gelijkmaker. Zijn vrije trap spatte op de kruising uiteen. Een paar minuten later leek Alphia op gelijke hoogte te komen. Vanuit een corner werd de bal op doel gekopt. Heel Alphia claimde dat de bal over de doellijn was geweest maar de goedleidende scheidsrechter Van Gurp was ervan overtuigd dat dit niet het geval is. Geen gelijkmaker dus en zodoende bleef Alphia op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Remco Zuijderwijk die in de 92e minuut met een afstandschot die gelijkmaker op het scorebord zette. De aftrap werd nog genomen maar de scheidsrechter maakte er daarna gelijk een einde aan de wedstrijd.

De beslissende penalty serie werd uiteindelijk genomen op het doel waar de Alphia aanhang achter plaats genomen had. Ook daar ging het gelijk op en werden de penalty's goed in de hoeken gelegd zodat de keepers kansloos waren. Helaas waren het toch de Alphianen die aan het kortste eind trokken (5-4) en zodoende, ondanks de uitschakeling, de KNVB Beker met opgeheven hoofd verlaten.

Volgende week komt koploper FC Oudewater op bezoek bij Alphia. Als we de lijn van deze wedstrijd kunnen doorzetten dan wordt het vast een mooie pot voetbal. De wedstrijd zal om 14:30 uur worden afgetrapt aan de Sportlaan 7.