1 - 4

Alphia 2

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 04

18 februari 2017 12:30

Nadat de wedstrijd van vorige week helaas was afgelast, stonden de mannen van het 2e intussen weer te trappelen om in de wei losgelaten te worden. Deze week moest het gaan gebeuren op Sportpark de Koet in Noorden.

Na een minuut stilte werd er om exact een minuut over half 1 afgetrapt door de thuisploeg, dat meteen goed in de wedstrijd zat, geholpen door het onrustige spel van Alphia. Na 20 minuten spelen waren er slechts wat speldenprikjes uitgedeeld door beide partijen en was het wachten tot de eerste echt grote kans. Op dat moment kreeg Michel aan de linkerkant van het veld wat ruzie met de bal, en daar profiteerde de tegenstander handig van: hij ontfutselde de bal, dribbelde een aantal meter, zag Paul iets te ver voor de goal staan en haalde uit van een meter of 35; 1-0, een op dat moment verdiende tussenstand, want de thuisploeg had het beste van het spel.

Na de goal kwamen de Alphianen beter in het spel, en werden de mouwen opgestroopt. Vooral via de rechterkant werden er meer combinaties opgezet om door het block van verdedigers heen proberen te voetballen, resulterend in twee kansen waarop de keeper goed handelend optrad.

Na een tactische omzetting in de rust door Tom, die de taken van de geblesseerd achtergebleven coach Hassan had overgenomen, kwam er in de 2e helft een totaal ander Alphia uit de kleedkamer. De mouwen waren nog verder opgestroopt en de thuisploeg werd meteen bij de keel gegrepen. In de 2e minuut na rust kreeg Karim op randje 16 de bal aangespeeld door Michel. Na kort draaien schoot hij snoeihard de bal tegen de touwen en was de stand weer gelijk: 1-1. Nog geen twee minuten later stond het alweer 1-2, nadat Ferry op aangeven van gelegenheidsspits Charles de bal vanaf 25 meter over de keeper heen had gemikt.

Na de 1-2 deed Alphia een stapje terug, maar zonder de controle over de wedstrijd weg te geven. In de 59e minuut werd een corner van Alphia niet goed verwerkt, en kon de kleinste man van het veld, Michel, richting doel koppen. Op de lijn lag Ferry al klaar om de bal nog een laatste zetje te geven. Hiermee tekende hij voor de 1-3 en tevens het lelijkste doelpunt uit zijn carrière.

Na nog een aantal grote kansen voor de uitploeg (onder andere een gemiste 1-op-1 situatie door ‘sneeuwvlokje’ Charles), maakte Ferry er in de 79e minuut nog 1-4 van. De thuisploeg wilde hierna nog wel scoren, maar Paul wist zijn doel verder schoon te houden.