Goede les voor JO15-1 tegen Woubrugge JO15-1

45'
... (schot)
65'

26 augustus 2017 10:00

Na de overwinning op TAVV stond vandaag een nieuwe testcase op het programma, nl. tegen Woubrugge JO15-1. Woubrugge gaat een klasse hoger spelen dan Alphia, dus goed om te zien waar Alphia nu zelf staat. Al snel bleek dat Woubrugge over een goed team beschikt die lekker snel met elkaar van achter naar voren combineren. Dit is iets wat de technische staf van Alphia ook graag wil zien bij de Alphianen. Af en toe combineren de Alphianen er ook al mooi op los en zo ontstonden er ook voor de Alphianen kansen. Echter stond in de eerste helft 3x de Woubrugse goalie in de weg. Het waren 3 100% kansen 1 op 1 met de keeper. En als je zelf de doelpunten niet maakt.....krijg je ze inderdaad zelf wel tegen. De 0-1 viel uit een corner in de 16e minuut en de 0-2 werd in de 23e minuut na een voorzet van rechts door de behendige spits van Woubrugge binnengetikt. Na de rust stond het na een paar omzettingen iets beter bij Alphia, maar uiteindelijk wist Woubrugge nog 2x te scoren. Wederom uit een corner en een voorzet van rechts in de 45e en 65e minuut. Alphia bleef wel strijden en werd toch nog 2x gevaarlijk, maar vandaag wisten de oranje witten het net niet te vinden. Al met al bleek Woubrugge net iets verder dan de Alphianen. En dat is ook geen schande. Na de overwinning op TAVV, een derdeklasser en nu dus een nederlaag tegen een tweedeklasser, zal Alphia daar tussenin zitten. Nu kunnen we in de beker en najaarscompetitie laten zien waar we echt uitkomen. Met de leergierigheid en trainingsopkomst zit het goed. We gaan nu hard werken om te proberen zo hoog mogelijk in de derde klasse te eindigen en proberen het gat naar het niveau van Woubrugge te dichten.