...

Mannen, 1, Groep 2 08

9 september 2017 14:30

Nugteren, V.A.

Alphia heeft zich afgelopen weekend zelf uitgeschakeld in de eerste ronde van de KNVB Beker. Nadat vorige week onnodig met 1-0 werd verloren bij Siveo'60, wilde de oranjehemden zich dit weekend revanceren. Alphia begon goed aan de wedstrijd tegen Gouda en kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Uiteindelijk was het Remco Zuijdervliet die in de 21e minuut op aangeven van Dion Duurham de score opende voor de Alphianen (1-0). Lang kon er niet genoten worden van deze voorsprong want in de 22e minuut was het al weer gelijk. Alphia heerste de eerste helft en beloonde zich in de 32e minuut met de 2-1 (opnieuw Remco Zuijdervliet). Het enige wat de Alphianen zich in de eerste helft konden aanrekenen was dat de score niet veel hoger was dan de 2-1.

Ook in de tweede helft leek Alphia de betere ploeg en kreeg het diverse goede mogelijkheden.  In de 52e minuut kwam vanuit het niets de gelijkmaker op het scorebord. Het leek erop dat er iets brak bij Alphia en zo konden de bezoekers toch nog vrij gemakkelijk naar een 2-6 overwinning uitlopen.

Volgende week staat de laatste KNVB Beker wedstrijd op het programma. Dan staat de stadderby tegen Zwammerdam op het programma. Alphia kan dan lekker vrijuit spelen en de groenwitte hebben aan één punt genoeg om de tweede ronde van de KNVB Beker te halen. De bal zal om 14:30 uur gaan rollen op sportpark De Bijlen.