Mitchell Bons

Mannen, 1, Groep 2 08

16 september 2017 14:30

Ploeg, R.C.H. van der

Een van de hoogtepunten deze middag was de mooie vrijetrap van Brian de Bruin, die richting de kruising ging, en de dito redding van de Zwammerdamse keeper (zie foto) zorgde ervoor dat deze Alphense burenruzie in een gelijspel eindigde.

Het was zaterdagochtend nog even spannend of deze wedstrijd wel op het gloednieuwe kunstgrasveld bij Alphia gespeeld kon worden. De hevige regenval zorgde ervoor dat het water niet snel genog van het veld ging, maar na de herkeuring later op de dag werd het licht op groen gezet.

Alphia begon dramatisch aan de wedstrijd en keek na 10 minuten al tegen een 0-2 achterstand aan, door doelpunten van "oud" Alphiaan Daniel van Leeuwen en Mitchell Bons. Hierna kreeg Alphia meer grip op de wedstrijd en werd de bovenliggende partij. Halverwege de eerste helft was het Vincent Hoogervoorst die de aansluitingstreffer scoorde op aangeven van Bryan de Bruin. Hierna kregen de oranjehemden nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar die bleef uit.

Het begin van de tweede helft kregen de bezoekers een aantal geode mogelijkheden, maar daarna drukte de oranjehemden de de groenhemden tegen de muur. Dit resulteerde in de 70e minuut in de verdiende gelijkmaker van Kelvin Hoogendoorn. Alphia bleef de betere ploeg en probeerde de winnende treffer nog te maken. Zover kwam het niet en vlak voor tijd scoorde Zwammerdam nog bijna de onterechte 2-3. Het bleef uiteindelijk 2-2, wat voor Zwammerdam genoeg was om de 2e ronde van de KNVB Beker te hale.

Zaterdag 23 september start voor Alphia de competitie met een thuiswedstrijd tegen het Leidse Gol Sport (onlangs van de zondag naar de zaterdag gegaan). De wedstrijd op sportpark De Bijlen zal om 14:30 uur aanvangen.