... (schot)
70'

Onder 15, JO15-1, Groep 3 22

2 september 2017 9:45

Afgelopen zaterdag was het dan zover, we gingen beginnen voor het echie! De eerste bekerwedstrijd bracht ons naar het pittoreske Oudewater, bekend van de heksenwaag. Na een landelijke route langs het o zo mooie Papekop (hoe verzinnen ze die namen??)kwamen we aan bij FC Oudewater. De tegenstander was al druk bezig met de warming up toen wij nog de kleedkamer moesten zoeken.

Andre Augustijn mocht kiezen of hij de vlag wilde hanteren, of de doelpuntenmakers en assistgevers wilde noteren. Hij koos voor het laatste (het verslag wijst verder uit of hij na afloop nog blij was met deze keuze!).

Waar zouden we staan? Dat was de vraag. We hadden gewonnen van een derdeklasser, maar verloren van een tweedeklasser.

Al snel leerden we dat we het eigenlijk nog niet weten. De supporters van Oudewater wisten ons wel te vertellen dat we te laag waren ingedeeld. In ieder geval zat Oudewater te hoog ingedeeld, was onze conclusie.

Binnen 2 minuten lag de eerste al in het netje. Martijn, die vandaag aan de linkerkant zijn turbo weer had aangezet, snelde langs de rechtsback alsof hij er niet stond en gaf prima voor, waardoor Noah de 0-1 binnen kon tikken. Zie hierboven wie en wanneer allemaal doel trof. Dan ziet u een aardig lijstje. De ene goal was nog mooier dan de andere. Patryk scoorde met een superschot, Timo met een superlob van afstand en Mitchel, Noah en Sinan elk 3x. Waarbij de hattrick van Sinan wel een leuke aanleiding had. In de rust zou Sinan eigenlijk gewisseld worden, maar Diego zijn suikerspiegel was nog niet optimaal, waardoor hij nog 5 minuten extra rust nodig had. Sinan mocht dus nog 5 minuten blijven staan. En vooruit, hij mocht het die 5 minuten in de spits proberen (normaal is hij laatste man). De eerste 5 minuten na rust waren dus de Sinan-show. Alle ballen op Sinan en met 2 prachtige solo's en 1 goal op aangeven van Martijn, presteerde hij het om een onvervalste hattrick te produceren na rust. Snel riep de technische staf of Diego's suikerspiegel alweer op peil was. En gelukkig was dat zo. Dus direct na zijn derde goal kon hij alsnog de bank opzoeken. Dit tot grote opluchting van alle inwoners uit Oudewater. Alphia werd wat onzorgvuldiger en iedereen dacht nu zelf te moeten scoren en ging uit positie lopen. Inmiddels was het 0-14 en Patryk en keeper Luca was er alles aan gelegen om de nul te houden, maar in de allerlaatste seconde moesten ze toch kapituleren. Het enige smetje op deze wedstrijd, die al lang geen wedstrijd meer was.

Nu mag volgende week blijken wat deze overwinning echt waard is, als we thuis aantreden tegen ARC, dat zelf de eerste bekerwedstrijd nipt met 2-1 van Spirit heeft gewonnen. We laten ons net als op deze zaterdag weer verrassen.