3 - 4

Alphia MO17-1

Meisjes onder 17, MO17-1, Groep 2 19

2 september 2017 12:15

Na afloop van het vorige seizoen moesten we door de dispensatie regels een keuze maken voor het volgende seizoen. In de "C" blijven met te weinig meiden of het hele team overzetten naar de "B", waar we eigelijk allemaal nog te jong voor waren. Uiteindelijk voor het laatste besloten en maar afwachten hoe groot en sterk de tegenstanders zouden zijn. Zaterdag 2 september was het zo ver, de 1e wedstrijd in de (te?) hoge klasse. Iedereen was aanwezig en het weer was prachtig. We liepen het terrein van Esto op en zagen de tegenstander al warmlopen: oei, dat gaan we verliezen. Maar tijdens de warming up zagen we al een beetje dat we niet bang moesten zijn. Om 12.15 floot de scheids voor het begin en vanaf de aftrap vlogen we er boven op. Na 10 minuten brak Demi door en ging op de keeper af: 0-1, das een lekker begin. Na een overtreding moest Romy geblesseerd het veld af. 10 minuten later, zelfde recept, Demi brak door de linies heen, op naar de keeper: 0-2. Vlak voor de rust maakte Romy, die inmiddels al weer terug in het veld was gekomen er 0-3 van. Op naar de rust met een comfortabele voorsprong. Maar toen kwam de 2e helft........er was wat onrust en de tegenstander begon opeens beter te voetballen en binnen mum van tijd was de eerste tegengoal een feit. Na enkele wissels en wat positiewijzigingen werd het er niet beter op. Bij de 2-3 had de scheids moeten fluiten voor een overtreding van de tegenstander in ons strafschopgebied (vliegende tackel met 2 gestrekte benen.......), en de paniek sloeg toe, 3-3! Tijd voor weer een aantal aanpassingen in opstelling en posities, Femke en Kelsey weer op de vertrouwde posities, Nikita er voor als extra slot op de deur en langzaam kregen we de controle terug, Demi maakte de 3-4, Denise had nog een schitterende redding achter de hand op een vlammend schot van randje 16 en met z'n allen trokken we de overwinnig uit het vuur. TOP, 1e wedstrijd in de "B" en dan gewoon winnen. Volgende week zaterdag onze volgende vuurproef, thuis tegen Leiden, komt dat zien!