Alphia JO11-1 overtuigend langs Linschoten

0 - 8

Alphia JO11-1

Onder 11, JO11-1, Groep 4 15

16 september 2017 9:30

Na de eerste overtuigende overwinning van 8-0 in de beker op Docos van 2 weken geleden, mochten de spelers na een week van afgelastingen weer de kunststof weide in voor het volgende bekerduel. De tegenstander had nog niet gewonnen en speelde tactisch zeer defensief. Het spel was constant op de helft van de tegenstander, maar Alphia had moeite om er doorheen te komen. VV Linschoten had de bus geparkeerd. Gelukkig brak Sean "Japie"Haze na enige tijd de ban met een mooi en hard geplaatst afstandsschot in de hoek. Deze zag de keeper te laat aankomen, door de mêlee van spelers voor zich en Alphia nam de leiding en gaf deze ook niet meer uit handen. Al snel volgde 2-0 door debutant en zomeraankoop Siep Otterspeer, de kersverse aanwinst van Alphia J011-1. Daar gaan we dit seizoen nog veel plezier van beleven. Ook Zubeir deed van zich spreken, want die nam mooi vanaf de linkerkant de 3-0 voor zijn rekening en speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. Bij rust stond het dus al comfortabel 3-0 en dat beloofde wat voor de 2e helft.

In de 2e helft ging Alphia verder met doelpunten maken en ineens ging het heel rap. Siep maakte de 4-0 en 5-0, Sean scoorde opnieuw en nam de 6-0 en 7-0 voor zijn rekening en Siep maakte zijn 4e doelpunt maar liefst en bepaalde de eindstand op 8-0. Vervolgens werden nog wat penalty's geschoten, waarbij er vaker op het dak werd geschoten van de kleedkamer dan in het doel van de keeper. Maar dat mocht de pret niet drukken, in tegendeel. De overwinning was al lang binnen en de jongens konden er hartelijk om lachen allemaal. Als Alphia JO11-1 deze lijn voortzet, kan het wel eens een heel mooi seizoen gaan worden. Maar het eerste gewin is kattengespin. Er mag nog wel gewerkt worden aan de zuiverheid van de passing en spelers moeten vooral nog meer samenspelen en niet ego-en. Je moet de bal het werk laten doen, en dat doe je door samen te spelen.