56'

Onder 15, JO15-1, Groep 3 22

9 september 2017 8:30

B. Hazenbroek

Vandaag was een vroegertje, want Alphia JO15-1 speelt haar thuiswedstrijden om 8.30 uur. Nog niet iedereen was gewend aan dit vroege tijdstip. De regen kwam de hele nacht met bakken uit de lucht, maar voor het eerst maakten we ons geen zorgen dat de wedstrijd niet doorging. Voor het eerst speelden we dit seizoen op het nieuwe kunstgras en dus gaat het dan ook (bijna) altijd door! Bij Alphia aangekomen om 7.45 uur, zagen we dat een gemotiveerd ARC ook al aanwezig was en dat ze er alles aan gelegen was om de Alphianen een voetje dwars te zetten. Voor ons was het de vraag wat we konden verwachten na de zeer eenvoudige overwinning op Oudewater van vorige week. Meteen werd duidelijk dat ARC toch wel een snippertje beter was dan Oudewater. ARC kwam fanatiek uit de startblokken en daar moesten de Alphianen even aan wennen. Zo ontstond een wedstrijd die op en neer golfde van goal naar goal. De eerste minuten was ARC beter, maar zoals vaker bleven de Alphianen door de organisatie toch makkelijk op de been. Bij afwezigheid van "avondmens" Sinan, liep Patryk dit keer alle gaatjes dicht.

Na een minuut of 10 begon Alphia meer controle te krijgen over de wedstrijd, wat resulteerde in een corner. Twan trapte de corner voor de goal en er was één speler van ARC die solliciteerde naar een plaatsje in Alphia JO15-1. Hij kopte de bal keurig achter zijn eigen keeper. Alphia ging vrijer spelen en creëerde meer kansen. Martijn brak goed door op links en kwam alleen op de keeper af en zag vanuit zijn ooghoek Noah er beter voor staan. Helaas was het balletje breed dit keer niet zuiver, waardoor Alphia verzuimde een ruimere afstand van ARC te nemen. In de 20e minuut was het aan de andere kant even zeer gevaarlijk. Een hard afstandschot werd echter door onze grote kleine keeper Luca fabuleus gestrekt half hoog uit de uiterste hoek getikt. Wat een wereldredding! Dat motiveerde Alphia en de aanval daarna was het dan ook weer raak voor de Alphianen. Een mooie aanval over meerdere schijven ging via Fee op rechts naar Twan op links en eindigde via Martijn in de goal van ARC, 2-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na rust begonnen er toch kleine plasjes op het fraaie hoofdveld te staan, maar de weergoden hadden besloten dat deze wedstrijd geheel in de regen zou worden uitgespeeld. Alphia kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en voetbalde met de opdracht om de score verder uit te breiden. Het overwicht was in de tweede helft ook duidelijk voor Alphia. Op het middenveld streed mannetjesputter Timo voor alle ballen en verdeelde aanvallende middenvelder Brett het spel met snelle passjes naar voren.  Het wachten was weer op een goal, en in de 43e minuut was het dan ook Martijn die op aangeven van rechts van Noah de 3-0 binnentikte. Alphia ging verder op zoek naar een grotere score, maar in de 55e minuut was het ARC die toch een goaltje meepikte. Een aanval over links werd door onze verdediging niet goed ingeschat, Sinan en Diego trapten over de bal en een ARC-speler kon vlak voor Luca inschieten. Luca gooide zijn hele lichaam in de strijd en blokte dit schot in eerste instantie nog. Helaas belandde de bal voor de voeten van een andere ARC-speler en die schoot hem in de rebound alsnog raak. Een domper voor onze verdediging, maar lang werd er niet getreurd.

In de daaropvolgende minuut was het Noah die op rechts de achterlijn haalde en voorgaf op Twan. Twan liet de bal voorlangs lopen zodat de bal voor zijn sterkere linkerbeen kwam en schoof daarna de bal langs de keeper in de linkerhoek, 4-1. Scoren lukte hierna niet meer en zo werd de tweede bekerwedstrijd ook met winst afgesloten. Volgende week spelen we uit bij Spirit, die deze week ook Oudewater geklopt heeft met 7-0. Bij een gelijkspel of overwinning zijn de Alphianen van de JO15-1 zeker van de volgende ronde van de KNVB-beker. Laten we hopen dat Alphia volgende week ook echt in de koker komt!