Mitchel Lange (intikker)
66'

Onder 15, JO15-1, Groep 3 22

21 oktober 2017 11:00

Waar eerder deze bekerwedstrijd was afgelast, stond nu in de herfstvakantie de beslissende ronde in de beker op het programma. ARC en Spirit waren lekker aan hun competitie begonnen, terwijl Alphia daar wat stroever aan begonnen was. Ze roken dus beiden kans om vandaag te stunten. ARC wilde zoveel mogelijk doelpunten maken om bij een eventuele misstap van Alphia optimaal te kunnen profiteren. En Spirit wist dat ze met 6 doelpunten verschil van Alphia moesten winnen om door te bekeren. Al met al had Alphia alles zelf in de hand en leek er ook geen vuiltje aan de lucht.

Leek, inderdaad! Want Alphia startte de wedstrijd ronduit slap. Ze zette het niveau van de donderdagtraining moeiteloos voort. En als je zo traint en speelt, is iedere tegenstander lastig. Zwak ingrijpen in de verdediging leidde er al in de tweede minuut toe dat Alphia op 1-0 achterkwam. Geen paniek dat kan natuurlijk gebeuren, maar in de zevende minuut was het 2-0 voor Spirit. En die kregen natuurlijk hierdoor het geloof dat er een stunt inzat vandaag. En eerlijk gezegd waren de ouders van de Alphianen daar ook even bang voor.

Alphia was toen toch wel wakker geschrokken en ze beseften dat ze toch echt moesten gaan voetballen vandaag, ondanks dat het vakantie was. Glenn brak goed door op rechts en leverde een goede voozet  af, die Noah binnentikte,2-1. Alphia bleef de aanval zoeken en kreeg steeds meer een veldoverwicht. In de twintigste minuut was het weer Glenn die vandaag op dreef was op rechts. Hij legde de bal keurig terug op randje 16, vanwaar Brett de keeper met een afstandschot kansloos liet, 2-2. We waren weer terug in de wedstrijd. En op aangeven van Twan en Mitchel wist Noah zelfs voor rust nog zijn hattrick te voltooien. De laatste goal was zelfs een panna.

Na rust kwamen de Alphianen niet meer in de problemen en ontbrak het geloof in een goede afloop bij Spirit. Alphia speelde souverein en wist uiteindelijk nog 2x te scoren. Martijn snelde op links naar de achterlijn en zijn voorzet werd door Mitchel binnengetikt. En het slotakkoord was voor Noah, die net buiten de 16 werd aangespeeld door Mitchel. Noah nam de tijd en krulde de bal schitterend in de linker kruising,2-6.

Uiteindelijk een prima overwinning en de Alphianen zitten terecht na 3 overwinningen in de koker voor de volgende ronde in de KNVB-beker.

Volgende week wacht de volgende competitiewedstrijd BSC thuis en ook die moeten we in winst kunnen omzetten. Dat betekent wel dat er scherp getraind moet worden!