6 - 1

Football Factory 1

Mannen, 1, 4e klasse A

7 oktober 2017 14:30

Wat door de media als topper in de 4e klasse A werd bestempeld, bleek in werkelijkheid geen topper. Alphia was dit weekend veel te sterk voor het Leidse Football Factory. Dat de bezoekers brutaal in de 3e minuut de leiding nam had te maken met niet scherp aan de wedstrijd beginnen van de Alphianen. Na deze waarschuwing was Alphia gelijk bij de les en nam de wedstrijd in eigenhand. Nadat de paal, de lat en een bal van de lijn niet het doelpunt voor Alphia opleverde, was het in de 13 eminuut Vincent Hoogervorst die de gelijkmaker noteerde. Nog voor de rust stelde Alphia orde op zaken door een wereld goal van Bryan de Bruin in de 34e minuut (2-1).

Uiteindelijk breidde de oranjehemden de scoren in de tweede helft verder uit. Direct na rust was een schot van Kelvin Hoogendoorn, die op de paal belandde, een verdediger van Football Factory te machtig en schoot de bal in zijn eigen doel (3-1). Na een goed uur spelen was het Bryan de Bruin die met zijn tweede van de dag de 4-1 op het scorebord zette. Het slot offencief was voor Kelvin Hoogendoorn. Hij zorgde in de 71e en 73e minuut voor de 6-1 eindstand.

Volgende week gaan de Alphianen naar het nog puntloze Wassenaar. Maar traditie getrouw heeft Alphia het altijd moeilijk op sportpark Kerkehout. Het team heeft de steun dus hard nodig. De bal zal om 14:30 uur gaan rollen.