2 - 1

Hazerswoudse Boys 1

Mannen, 1, 4e klasse A

21 april 2018 14:30

Alphia heeft afgelopen weekend de Alphense derby van Hazerswoudse Boys gewonnen en weer een belangrijke stap naar de nacompetitie gezet. Waar eerder in het seizoen in Hazerswoude verrassend met 3-1 werd verloren, hadden de oranjehemden wat recht te zetten. De Alphianen begonnen goed aan de wedstrijd en hadden na 45 minuten 80% balbezit gehad. Echter was de score maar slechts 2-0 door twee treffers van Remco Zuijdervliet. De 3-0 die gescoord werd, werd onterecht door de leidsman voor de rust nog afgekeurd.

In de tweede helft speelde Alphia slordig en liet de bezoekers in leven door de score niet verder uit te bouwen. Na een goed uur spelen komen de bezoekers opeens op 2-1. Hierna pakt Alphia de draad weer op maar is opnieuw te slordig om de wedstrijd op slot te gooien. Een kwartier voor tijd krijgt Alphia een meevallertje. Een speler van Hazerswoudse Boys krijgt een rode kaart voor gehouden en de bezoekers moeten met 10 man verder. Ook na dit veld overwicht zijn de voorwaardse te slordig met hun kansen en blijft de stand maar 2-1. In de slotminuut is het zelfs nog even billen knijpen als Hazerswoudse Boys de 2-2 lijkt te makne. Maar doelman Robbert Plug pakt de bal net voor de doellijn.

De eerst volgende wedstrijd voor Alphia is op zaterdag 12 mei. Dan gaan de oranjehemden op bezoek bij Roodenburg, waar de bal om 14:30 uur gaat rollen.