82'
...

Mannen, 1, 4e klasse A

24 maart 2018 14:30

Afgelopen weekend stond er opnieuw een topper op het programma op sportpark De Bijlen. Één van de kampioenskandidaten, VVSB uit Noordwijkerhout, kwam op bezoek bij Alphia. In Noordwijkerhout hielden beide teams het eerder in het seizoen op 0-0. Alphia koos voor een strijdplan waarbij de bezoekers het spel mochten maken deze middag. Met gevaarlijke uitvallen probeerde de Alphianen de tegenstander te verrassen. Het strijdplan pakte de eerste fase van de eerste helft goed uit. In de 7e minuut was het Remco Zuidervliet die na een mooie pass van Jesse Lipsius de 1-0 op het scorebord zette. Hierna kreeg Alphia nog diverse mooie mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden. Dit gebeurde echter niet en zou gingen beide team de kleedkamer in met een 1-0 tussenstand. Als er 3 of 4 nul op het scorebord gestaan had was dat ook niet raar geweet.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. VVSB meer in balbezit, maar Alphia kreeg de beste kansen. Echter de 2-0 viel maar niet. Na een klein uur spelen viel vanuit het niets de 1-1. Alphia was op dat moment niet van de wijs en kreeg opnieuw mogelijkheden om de voorsprong te nemen. In de slotfase van de wedstrijd was het een afstandschot van VVSB die de wedstrijd besliste. De Alphia doelman stond iets te ver voor zijn goal en werd daardoor verrast.

Het gaat er steeds meer op lijken dat Oegstgeest, SEV en VVSB gaan strijden voor het kampioensschap en de periodetitels. Het gevecht voor de laatste periodetitel zal gaan tussen Alphia en Meerburg. Tot nu toe heeft Alphia drie verliespunten minder dan de ploeg uit Zoeterwoude. Beide teams treffen elkaar over twee weken op sportpark De Bijlen. Tussendoor speelt Alphia op zaterdag 31 maart bij Haagse Hout. De bal in Den Haag zal om 15:00 uur gaan rollen.