Minimale overwinning Alphia bij Football Factory

Football Factory 1

0 - 1

Mannen, 1, 4e klasse A

17 februari 2018 14:30

De Alphianen speelde dit weekend op het Leidse Universiteits terrein tegen de Football Factory. Eerder dit seizoen wonnen de Alphianen op eiegen veld vrij eenvoudig met 6-1. Dit weekend was het vanuit Alphia een matige wedstrijd en werd uiteindelijk met het minimale verschil gewonnen (0-1).

Alphia trad deze middag met een geheel nieuwe voorhoede aan tegen de Leidse tegenstander. Blessures en schorsingen zorgde ervoor dat er voor de toeschouwers drie nieuwe gezichten in de voorste line zichtbaar waren. De oranjehemden begonnen goed aan de wedstrijd. Middenvelder Sander Egberts kreeg de eerste goede kans om te scoren, maar zag zijn schot vanaf de 16-meter hoog over gaan. Nog voor de rust kreeg Alphia nog een aantal mooie mogelijkheden, maar deze werder helaas niet verzilverd. Zodoende gingen beide teams met een 0-0 stand de kleedkamers in.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft. Een gevaarlijker Alphia, dat moeite had om te scoren. Uiteindelijk was het Fabian Uiterwijk die de ban brak voor de Alphianen. Na goed voorbereidend werk schoot hij vanaf randje 16 meter de bal stijf in de kruising. Meniggeen sprak van een wereldgoal, maar er zijn helaas geen beelden van. Na deze goal namen de gastheren wat meer risico. Het geloof bleef erin bij de thuisploeg omdat Alphia de wedstrijd niet wilde beslissen. Tot de laatste minuut bleef het billenknijpen, maar de drie punten gingen uiteindelijk mee naar Alphen aan den Rijn.

Volgende week speelt Alphia opnieuw een uitwedstrijd. Dan wordt de eerder afgelaste wedstrijd bij Udo gespeeld. De wedstrijd in Oegstgeest zal om 15:00 uur beginnen.