Meerburg 1

0 - 1

Mannen, 1, 4e klasse A

30 september 2017 14:00

Dit weekend speelde Alphia bij het Zoeterwoudse Meerburg. De club die vorige seizoen nog in de tweede klasse zondag speelde, maar na de degradatie besloot om het zondagvoetbal vaarwel te zeggen met hun selectie. Dat zorgde ervoor dat ze op de zaterdag in de 4e klasse moesten beginnen en als één van de kampioenskandidaten worden gezien. Het werd voor de oranjehemden een geheel andere wedstrijd dan vorige week tegen Gol Sport.

In het begin van de wedstrijd was het voor Alphia voornamelijk wennen aan het kunstgrasveld in Zoeterwoude. Maar de oranjehemden kwamen de beginfase zonder kleerscheuren door en zo ontstond er een leuke wedstrijd waar beide teams niet voor elkaar onder deden. Gescoord werd er in het eerste bedrijf niet, zodat beide teams de kleedkamers met 0-0 opzochten.

In de rust had Meerburg gewisseld en daar maakte Alphia na de rust gelijk gebruik van. In de 50e minuut werd Vincent Hoogervoorst na een splijtende steekpass weggestuurd en ronde beheerst af (0-1). Hierna ontstond er een leuke wedstrijd waar kansen over en weer waren. In het laatste kwartier zette Meerburg een offensief in. Dit betekende meer druk op het Alphia doel, maar ook veel ruimtes achter de Meerburg verdediging. De Alphense muur hield stand en de voorwaartsen kregen ook enkele mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Gescoord werd er niet meer en zo boekte Alphia haar tweede zege in de competitie.

Volgense week speelt Alphia weer op Sportpark De Bijlen. Dan komt het Leidse Footbal Factory op bezoek, dat deze week met 7-3 van Gol Sport won. De wedstrijd zal om 14.30u aanvangen.